Čtvrtek, 18. dubna 2024

Nissan plánuje vlastní hybridní automobily

Nissan plánuje vlastní hybridní automobily
Druhá největší japonská automobilka Nissan Motor hodlá uvést na trh vlastní hybridní vozy a další modely šetrné k životnímu prostředí. Oznámila to včera firma. Nová iniciativa s názvem Zelený program Nissan 2010 zaměřená na snižování emisí má automobilku zbavit nálepky opozdilce v ekologických technologiích.
Hybridní automobily kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzínový a elektrický, což snižuje spotřebu pohonných hmot.
Nissan zatím na rozdíl od hlavních domácích konkurentů - automobilek Toyota Motor a Honda Motor - žádný hybridní vůz nenabízí. Firma hodlá uvést automobil s vlastní hybridní technologií na domácí a americký trh ve finančním roce, jenž začne v dubnu 2010. V příštím roce plánuje zahájit v USA prodej sedanu Altima s hybridní technologií získanou prostřednictvím licence od Toyoty.
Generální ředitel Nissanu Carlos Ghosn je známý svým chladným postojem k současným hybridním technologiím. Ty jsou podle něho pro spotřebitele příliš drahé a automobilkám přinášejí pouze nízké nebo dokonce žádné zisky, připomíná agentura Reuters.
Nissan hodlá vyvinout také benzínový automobil se spotřebou tří litrů na 100 kilometrů, a to zlepšením klasického spalovacího motoru. "Všechny tyto investice jsou nezbytné k zajištění střednědobého a dlouhodobého růstu," prohlásil provozní ředitel Nissanu Tošijuki Šiga.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů