Úterý, 19. března 2024

Předběžné výsledky výběrového řízení na podporu projektů NNO

Bylo přihlášeno celkem 317 projektů od 122 nestátních neziskových organizací.
Předběžné výsledky výběrového řízení na podporu projektů NNO

Do veřejného výběrového řízení, vyhlášeného MŽP dne 21. srpna 2006 v týdeníku Respekt a na internetové stránce Ministerstva životního prostředí, bylo přihlášeno do jeho uzávěrky dne 3. října 2006 ve 12 hodin celkem 317 projektů od 122 nestátních neziskových organizací.

Obálková komise, která zasedala ve dnech 3. – 5. 10. 2006, posoudila formální náležitosti přihlášených projektů a vyřadila 3 projekty předložené třemi organizacemi,u kterých nebyl dodržen předepsaný způsob podání.

Zbylých 314 projektů s celkovým požadavkem 54 482 824 Kč postoupila obálková komise k hodnocení expertní komisi. V tabulce č. 1 je uveden počet projektů podaných do jednotlivých skupin programů a celkové požadované částky.

Expertní komise posuzovala projekty v pěti subkomisích. Předsedou expertní komise byl ministr životního prostředí Ing. Petr Jan Kalaš, který jmenoval předsedy a tajemníky jednotlivých subkomisí. Ředitel odboru vnějších vztahů MŽP jmenoval členy jednotlivých subkomisí.
Subkomise A hodnotila projekty ve skupině programů A - Koordinační projekty v ochraně přírody a krajiny.
Subkomise B hodnotila projekty ve skupině programů B - Ochrana přírody a krajiny.
Subkomise C hodnotila projekty ve skupině programů C - Zapojování veřejnosti do rozhodování v oblasti životního prostředí, Udržitelný rozvoj na místní a regionální úrovni a Místní agendy 21.
Subkomise D hodnotila projekty ve skupině programů D - Poskytování environmentálních informací.
Subkomise E hodnotila projekty ve skupině programů E - Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta.

Závěrečná jednání subkomisí proběhla ve dnech 20. 11. – 28.11. 2006 a vzešla z nich, na základě bodování podle předem stanovených kritérií, pořadí projektů v jednotlivých skupinách programů. Závěrečné jednání expertní komise proběhlo dne 7.12.2006.
V přiloženém souboru v tabulkách č. 2 až 6 je uveden seznam projektů setříděný vždy sestupně podle dosažených bodů v jednotlivých skupinách programů.

Ministerstvo životního prostředí upozorňuje, že se jedná o předběžné výsledky a vyhrazuje si právo na některé korekce. Zejména si MŽP vyhrazuje právo nepodpořit projekty organizací, u nichž MŽP shledalo vážné nedostatky při prováděných kontrolách, případně organizací, které neodevzdaly v pořádku a včas vyúčtování projektů podpořených v minulých letech.
Po schválení celkové částky pro dotace občanským sdružením v rozpočtu MŽP bude zveřejněn úplný přehled podpořených projektů, s uvedením konkrétních částek, a projektů nepodpořených, a to na internetových stránkách MŽP.

Bližší informace:
RNDr. Helena Knappová, oddělení spolupráce s NNO, e-mail: Helena_Knappova@env.cz, tel.: 267 122 226

Tabulka č. 1 : Počet projektů podaných do jednotlivých skupin programů a celkové požadované částky v Kč (pdf, 91 kB)
Tabulka č. 2 (pdf, 287 kB)

(http://www.env.cz/__C1256D3D006B1934.nsf/$pid/MZPHKFI9XTYN)

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů