Čtvrtek, 25. dubna 2024

Olomoucký kraj letos přidá peníze na ekologickou výchovu

Olomoucký kraj letos přidá peníze na ekologickou výchovu

Olomouc - Olomoucký kraj letos výrazně zvýší finanční podporu ekologického vzdělávání a výchovy. Zatímco loni financoval částkou 170 000 korun pouze programy ve školách, letos uvolní 1,4 milionu korun. O peníze mohou kromě škol žádat také obce, neziskové organizace či občanská sdružení, řekla ČTK náměstkyně hejtmana Jitka Chalánková.

"Veřejnost projevuje zvýšený zájem o problematiku životního prostředí. Spoustu neziskových organizací, obce i další subjekty mají zájem realizovat své projekty. Proto jsme finanční podporu této oblasti zvýšili," uvedla Chalánková.

Peníze jsou určeny na významné ekologické akce, ekologické poradenství, výchovu a vzdělávání dětí, informační materiály či například naučné stezky. Celková výše příspěvku pro jednoho žadatele může činit maximálně 200 000 korun. Žádosti musejí zájemci zasílat do konce března. Poté se jimi bude zabývat speciální komise a následně i krajská rada a zastupitelstvo.

Například na podporu sportovních oddílů či jednotlivé sportovní akce Olomoucký kraj letos věnuje 33 milionů korun, což je o tři miliony korun více než v loňském roce.

Zdroj:Olomoucký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů