Čtvrtek, 18. dubna 2024

Poradny Sítě center pasivního domu přivítají první návštěvníky

Uvažujete o stavbě nebo rekonstrukci domu? Už nechcete platit vysoké účty za topení? Zajímají vás současné trendy ve stavebnictví?
Poradny Sítě center pasivního domu přivítají první návštěvníky

Brno – Centrum pasivního domu 22. února v Brně slavnostně otevírá jedno z devíti poradenských míst v České republice, kde mohou zájemci o pasivní domy získat informace o  energeticky šetrném způsobu stavění a bydlení. Projekt Síť center pasivního domu je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

„V budovách se spotřebovává 50% světové spotřeby energií. Jde tedy o klíčového producenta skleníkových plynů. A právě toto je hlavní důvod, proč má smysl hledat, jak dělat věci jinak“, říká akad. arch. Aleš Brotánek. Jak? Přijďte se informovat do poradny Sítě center pasivního domu na Údolní ulici 33 v Brně.

Nová poradna je zájemcům o pasivní stavění k dispozici od února 2007, a to každé pondělí a středu odpoledne od 13 do 17 h. Ve stejnou dobu je možné si zavolat na informační linku 511 111 810 nebo k dotazu využít elektronickou poštu. „Z lidí za námi nejvíce chodí ti, kteří plánují stavbu nebo rekonstrukci vlastního domu, ale také oborníci – architekti, projektanti, energetičtí auditoři, pedagogové či studenti,“ dodává Jan Bárta, ředitel Centra pasivního domu.

„Cílem zřízení poradny je reakce na rostoucí zájem o pasivní domy. Proto chceme šířit povědomí, informace a zkušenosti o pasivních domech a propagovat ekologické stavění mezi potenciálními investory,“ říká autor projektu Jan Bárta. Dále dodává: „Poskytované poradenství bude pro všechny zájemce zdarma a ve všech zapojených krajích budou probíhat i tématické semináře.“

Nová poradna je součástí projektu Síť center pasivního domu, do kterého je zapojeno 13 partnerů z celé republiky včetně Jihomoravského kraje. V rámci projektu vznikne v 8 krajích 9 poradenských center [3], která se budou věnovat jako vůbec první svého druhu v ČR problematice úspor energií ve stavebnictví s cíleným zaměřením na pasivní domy.

Další informace:
Jan Bárta, ředitel

Centrum pasivního domu

Tel.: 732 121 651

Email: jan.barta@pasivnidomy.cz

www.pasivnidomy.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů