Pátek, 19. dubna 2024

MŽP rozdělí v roce 2007 neziskovým organizacím 20 milionů Kč

MŽP rozdělí v roce 2007 neziskovým organizacím 20 milionů Kč

Ministerstvo životního prostředí zveřejnilo seznam  projektů nestátních neziskových organizací (NNO), které podpoří v letošním roce. Rozdělí tak celkovou částku 20 milionů Kč mezi 94 nejúspěšnějších projektů. O výsledcích rozhodly v závěru loňského roku odborné komise v rámci výběrového řízení.


Výběrové řízení na projekty NNO zabývající se problematikou ochrany životního prostředí vyhlašuje MŽP pravidelně každým rokem. Grantový program MŽP je zaměřen na následující tematické skupiny projektů:

* ochrana přírody a krajiny

* zapojování veřejnosti do rozhodování v oblasti životního prostředí, udržitelný rozvoj na místní a regionální úrovni, místní Agendy 21

* poskytování informací o životním prostředí

* environmentální výchova, vzdělávání a osvěta


Ekologické organizace již na podzim loňského roku předložily do soutěže pro rok 2007 celkem 317 projektů. Stejně jako v předchozích letech, i letos převyšovala požadovaná částka několikanásobně 20 milionů Kč, které má MŽP pro tento účel k dispozici. „Opakuje se, bohužel, situace, kdy nemůžeme podpořit více projektů přesto, že řada z těch, které se ocitly takzvaně pod čarou, je rovněž velmi kvalitních,“ říká ředitel odboru vnějších vztahů MŽP Jakub Kašpar.


Celkový přehled projektů, které dostanou v letošním roce grant MŽP, najdete na stránkách MŽP (přesná adresa http://www.env.cz/__C1256D3D006B1934.nsf/$pid/MZPHKFJ5BS0K).

MŽP zároveň nabízí novinářům i veřejnosti informace o výstupech a výsledcích z projektů NNO v předchozích letech. Najdete je ve veřejně přístupné a přehledně zpracované databázi na adrese www.env.cz/projekty.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů