Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Třídění odpadu má smysl, vzkazuje nová kampaň společnosti EKO-KOM, která má informovat obyvatele o tom, že díky třídění a recyklaci mohou z tříděného odpadu vznikat nové a užitečné věci, potřebné v každodenním životě. Tento motiv má utvrdit více než 69 % obyvatel, kteří podle průzkumu třídí odpady, aby třídili dále, a kromě toho motivovat ostatní, aby třídit začali. Kreativu vytvořila agentura Euro RSCG 4D. Komunikace podpory třídění odpadu probíhá v TV kampani formou sponzoringu počasí a seriálu Četnické humoresky. Každý spot je věnován jednomu druhu odpadu a je laděn v duchu policejního seriálu nebo k tématice počasí.

Čína pravděpodobně již v letošním roce předstihne USA a stane se největším světovým emitentem skleníkových plynů, zejména oxidu uhličitého. Vyplývá to podle zprávy agentury Reuters z čínských údajů o vývoji energetiky, které analyzoval Gregg Marland z amerického Centra pro analýzu a informace o oxidu uhličitém.

UNDP-Rozvojový program OSN bude spolupracovat s čínským ministerstvem vodohospodářství a čínským ministerstvem obchodu a v Číně odstardují plán na zlepšení správy vodních zdrojů a zajištění bezpečnosti a nezávadnosti pitné vody. 22. března to oznámil v Pekingu Che Čchi-šan, asistent šéfa zastupitelství UNDP v Číně.
Che Čchi-šan poskytl reportérovi CRI interview, ve kterém řekl, že příslušný úřad vyní vypracuje zmíněný plán a předpokládá se, že ten bude letos oficiálně odstartován. UNDP pozve příslušné odborníky, aby pomohli místní vládě vypracovat plán a realizovat šetření vodou zvláště šetření vodou v zemědělství a aby poskytli této snaze technickou podporu. Che uvedl, že tento plán přispěje ke zlepšení úrovně čínského plánování a správy využití vodních zdrojů a zabrání znečišťování vodních zdrojů, přispěje k obnově ekologického prostředí atd

Jezero Qing-haj, největší slané jezero v Číně bylo postiženo nejvážnější ekologickou krizí v jeho historií, uvedla dnes tisková agentura Nová Čína.
Statistiky z 50. let minulého století ukazují, že jezero Qing-haj mělo plochu 456 tisíc metrů čtverečných. Zatímco v současnosti se tato rozloha zmenšila na něco přes 300 tisíc metrů čtverečných.
Odborníci se domnívají, že hlavním důvodem zmíněného jevu je oteplovaní klimatu a zintensivnění lidské činnosti. Předpokládají že, pokud se současná rychlost zmenšování plochy jezera udrží, tak jezero Qing-haj, s průměrnou hloubkou kolem 18 metrů za 200 let úplně zmizí.

Zákaz lezení v CHKO Labské pískovce.
Dne 21.03,2007. byl pro ohrožení vzácných živočichů uzavřen v oblasti Dolní Žleb,skalní masiv a přilehlé věže. Východní roh- Ústecká věž- Porcelánová stěna.
Rovněž v Libouchci jsou uzavřeny některé věž v oblasti "Modřínu".
Tyto lokality jsou označeny tabulemi, a předpokládaná doba zákazu vstupu, je do 15,06,tr.
Upozornění- tato místa budou intenzivně kontrolovány stráží ochrany přírody, a případné změny termínu včas oznámíme.
Děkujeme za pochopení. J.K.strážce CHKO.

Litoměřice - Litoměřice byly zařazeny do prestižního klubu měst Imagine the Energy Future of our Cities za svůj přístup k ochraně životního prostředí a zásobování energiemi z obnovitelných zdrojů.

Kosova Hora - Region nepočítá s rozšířením skládky v Kosově Hoře. Na místo ní vznikne překladiště, kde se odpad vytřídí a poté převeze jinam. Překladiště bude schované pod zastřešenou halou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů