Pátek, 29. března 2024

Účty nemáme v pořádku, přiznal Bursík

Účty nemáme v pořádku, přiznal Bursík
 

Informace, že Strana zelených pořád nemá v pořádku účetnictví za rok 2006, předsedu Martina Bursíka téměř zvedla ze židle: "Je to ostuda," reagoval na serveru Aktuálně.cz.

Zelení se tento týden snažili napravit chyby ve své výroční finanční zprávě a dodali několik scházejících dokumentů. Šéf kontrolního výboru sněmovny Vladimír Koníček (KSČM) ale posléze oznámil, že to nestačí. "Pořád ještě třeba nedodali darovací smlouvu na 112 tisíc od rakouských zelených," řekl včera Koníček.

Zelení tvrdí, že na odstranění chyb intenzivně pracují. Manažer Petr Hrdina přislíbil, že všechny resty budou vyřešeny nejpozději do pondělka. Za vzniklou situaci podle něj může jednak účetní a jednak firma, která dělala audit.

Zelení ale nejsou jediní s chybami v účtech za loňský rok. Výroční zprávy nesedí žádné parlamentní straně. Lidovci si popletli cifry a místo v milionech vykázali dary v tisících. Komunisté nedodali dvě darovací smlouvy. V případě ČSSD a ODS pak kontrolní výbor našel pochybení v identifikačních údajích několika sponzorů. Šéf výboru Koníček se zdá být nekompromisní: "Pokud stát požaduje po firmách, aby měly účetnictví v pořádku a nasazuje penále za každou maličkost, měly by být i strany stejně přísné na sebe," řekl včera.

Kontrolní výbor ale pořád neví, jak s hříšníky naložit. Zákon totiž stranám nařizuje předložit kompletní finanční zprávu do prvního dubna. Jinak nemají nárok na státní příspěvky. Výbor bude zasedat opět příští týden. Na státní příspěvky ale nejspíš stranám nesáhne.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů