Sobota, 20. dubna 2024

Plzeňská pobočka Dětí Země pořádá u příležitosti Dne Země cyklojízdu za lepší podmínky pro cyklisty

Plzeňská pobočka Dětí Země pořádá u příležitosti Dne Země cyklojízdu za lepší podmínky pro cyklisty

Ve středu 18. dubna se v Plzni uskuteční cyklistická jízda, kterou Děti Země pořádají v souvislosti s mezinárodním Dnem Země 22. dubna. Jízda začíná v 16:30 tradičně na pěší zóně ve Smetanových sadech U Branky a jejím hlavním cílem je upozornit na nedostatečné podmínky pro bezpečnou a pohodlnou dopravu na kole po Plzni. Cyklojízda v pomalém tempu bude trvat necelou hodinu a po projetí okruhu městem skončí opět U Branky, kde budou vyhlášeny výsledky soutěže o nejmladšího, nejstaršího a nejnezvyklejšího účastníka. Ti obdrží drobné ceny vztahující se k tématu jízdy.

 

“Den Země je výbornou příležitostí připomenout si, že jízdní kolo je plnohodnotným dopravním prostředkem vhodným do města. Naopak masivní automobilová doprava do moderního města nepatří. Auta v nynějším nadměrném počtu jsou hlučná, vypouštějí jedovaté plyny, zabírají mnoho místa, zkrátka znepříjemňují a zkracují nám život ve městě. Kolo takové nevýhody nemá a dá se bez nadsázky označit za ideální městský dopravní prostředek tohoto století,” říká Daniel Rajdl, koordinátor cyklistické kampaně plzeňské pobočky Dětí Země.

 

“V posledních letech se podmínky pro cyklistiku v Plzni o trochu zlepšily, stále však chybí páteřní síť stezek spojujících jednotlivá předměstí s centrem tak, aby bylo možné se po Plzni na kole pohybovat bezpečně a pohodlně,” dodává k aktuální situaci v Plzni Daniel Rajdl.

 

 

Více informací:

MUDr. Daniel Rajdl, Děti Země – Plzeň, tel.: 605 337 807
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů