Čtvrtek, 28. března 2024

Přes 200 tisíc lidí chce lístky na ekologický megakoncert

Přes 200 tisíc lidí chce lístky na ekologický megakoncert
 

Obrovský zájem budí u veřejnosti projekt Live Earth, putovní monstrkoncert, na kterém 7. července společně vystoupí řada světových rockových a popových hvězd. Jen na britský Live Earth do Wembley chce více než 200 tisíc lidí, vstupenky se tak budou muset losovat, uvedla BBC. Live Earth chce vyburcovat svět, aby začal brát vážně globální oteplování.

"Live Earth nabídne nejlepší umělce světa na sedmi světadílech, aby přiměl obrovské celosvětové publikum k jednání proti globálnímu oteplování," uvedl zakladatel a šéf Live Earth Kevin Wall. Projekt podporuje mimo jiné i bývalý americký viceprezident Al Gore.

Koncerty se mají konat na sedmi kontinentech. Konkrétně ve Wembley vystoupí Red Hot Chili Peppers, Genesis, James Blunt, John Legend, Keane, Madonna, Razorlight a spousta dalších. V USA je na programu navíc např. Roger Waters a The Police. Koncert se má přenášet do 120 zemí světa a celkové publikum by tak teoreticky mohlo narůst až do řádu miliard.

Najdou se i podnikavci, kteří se snaží na podobných charitativních akcích vydělat. Internetová aukční síň eBay musela zakázat spekulování se vstupenkami na podobný koncert Live 8, které lidé vyhráli v roce 2005.

Tentokrát eBay předem upozorňuje, že lidé, kteří budou prodávat lístky na Live Earth, budou muset odevzdat nejméně 20% konečné ceny na dobročinné účely, např. organizaci Stop Climate Chaos, která je oficiálním partnerem koncertu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů