Čtvrtek, 28. března 2024

Organizační a personální změny na Ministerstvu životního prostředí

Organizační a personální změny na Ministerstvu životního prostředí

S platností k dnešnímu dni provedl ministr životního prostředí Martin Bursík některé dílčí organizační a personální změny ve svém úřadě.

Dosavadní náměstek ministra a ředitel sekce legislativy a zahraničních vztahů Jan Dusík byl jmenován prvním náměstkem ministra. Nově se tato sekce rozšiřuje o řízení státní správy v oblasti životního prostředí.

Dosavadní poradce ministra pro dopravní problematiku Aleš Kuták byl jmenován náměstkem ministra a ředitelem sekce ochrany klimatu a ovzduší. Součástí této nově zřízené sekce se stal odbor ochrany ovzduší a odbor změny klimatu. Nově byl v rámci této sekce zřízen odbor udržitelné energetiky a dopravy. Na místo ředitele nově zřízeného odboru bylo vyhlášeno výběrové řízení. Do jeho ukončení odbor povede Jaroslav Kubín.

Nově vznikl také odbor environmentálního vzdělávání, který se stal součástí sekce ekonomiky a politiky životního prostředí. Do ukončení výběrového řízení byla jeho vedením pověřena Jana Soběslavská.

Ministr Bursík odvolal z funkce ředitelky odboru změny klimatu Lenku Vrtiškovou a pověřil ji řízením odboru do ukončení výběrového řízení.

Z funkce ředitele odboru odpadů byl odvolán Leoš Křenek. Řízením odboru byla do ukončení výběrového řízení pověřena Marie Vorlíčková.

Z funkce ředitele odboru fondů EU byl odvolán Tomáš Oliva, který byl řízením odboru pověřen do ukončení výběrového řízení.

Ředitel odboru vnějších vztahů Jakub Kašpar se stal zároveň tiskovým mluvčím MŽP.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů