Pátek, 19. dubna 2024

Servisní centra TÜV SÜD v Německu vydávají ekologické známky

Servisní centra TÜV SÜD v Německu vydávají ekologické známky

PRAHA (WR) - V rámci ochrany a zlepšování životního prostředí mohou německá města od 1. března vytvářet takzvané "ekologické zóny", do nichž smí vjíždět pouze vozidla vybavená příslušnou emisní známkou. Tyto známky jsou v současnosti k dostání v servisních centrech TÜV SÜD Auto Service. Vymezení ekologických zón má pomoci zredukovat zatížení měst jemným prachem.

Města však ekologické zóny zavedou teprve v průběhu roku nebo částečně až v roce následujícím. "Dosud ekologickou zónu nevyhradilo ani jedno jediné město v Německu. Řidiči tedy nemusí v žádném případě propadat panice," říká Reinhard Staebler, člen vedení TÜV SÜD Auto Service. Známka stojí pět eur a je k dostání na všech 300 pobočkách TÜV SÜD Auto Service. Řidičům, kteří si pro známky přijedou, budou k dispozici odborníci z TÜV SÜD Auto Service, aby zodpověděli jejich případné dotazy a poradili jim v otázkách možného dovybavení vozidel filtrem sazí. Přestavba vlastního vozidla se vyplatí, neboť tak může přejít do lepší emisní třídy.

"Nemáme informace o tom, že by Česká republika chystala podobné opatření, nicméně Německo nám může být dobrým příkladem v přístupu k ochraně životního prostředí velkých měst," říká Oleg Spružina z TÜV SÜD Auto CZ.

 

Vydavatel: Webreporter.cz, Česká informační agentura, s.r.o.
Redaktor: Barbora Pešíková
Telefon: 420224800977
e-mail: pesikova@webreporter.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů