Pátek, 19. dubna 2024

21 českých škol získá mezinárodní titul Ekoškola

21 českých škol získá mezinárodní titul Ekoškola

Dne 27. června 2007 od 10.00 do 12.00 proběhne v prostorách Senátu Parlamentu ČR  slavnostní předávání mezinárodních titulů Ekoškola (Eco-Schools). Slavnostní vyhlášení pořádá Sdružení TEREZA ve spolupráci se Senátem ČR - výborem pro vzdělávání, kulturu, vědu, lidská práva a petice. Nad akcí převzalo záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Ministerstvo životního prostředí ČR.

Ekoškola je mezinárodně uznávaný proces certifikace základních a středních škol. Díky programu se děti zapojí do procesu plánování a realizace kroků vedoucích k ekologicky šetrnému provozu školy a zodpovědnému přístupu k životnímu prostředí. Do programu je dnes zapojeno 20 000 škol z 37 zemí světa, z toho 120 z České republiky.

Déle než tři roky je partnerem programu Ekoškola společnost Provident Financial, s.r.o., která v letošním roce podpořila program částkou 370 000 Kč. Tato podpora nám umožňuje zapojit více škol a poskytnout jim materiály a servis v podobě koordinace, konzultací a uspořádání vstupního semináře, realizaci auditů pro školy, účast na mezinárodním setkání Ekoškol z celého světa, ocenit školy, které získaly titul Ekoškola věcnými dárky a finančně podpořit několik akcí konkrétních škol,“ říká Martina Lafatová, koordinátorka projektu ze sdružení Tereza. Sdružení Tereza je nezisková organizace s celorepublikovou působností zabývající se již 25 let environmentální výchovou dětí a mládeže, mezi které patří i program Ekoškola.

V roce 2007 zažádalo o titul třicet škol z celé České republiky. Titul byl udělen 21 školám a bude předán zástupcům pedagogů a žáků ze škol z celé České republiky, které naplnily kritéria programu a získaly tak možnost používat titul, logo a vlajku Ekoškola. Kromě škol, které získají titul, jsou zváni zástupci partnerů projektu, MŽP a MŠMT a zástupci obecních úřadů z obcí, ze kterých jsou úspěšné školy. Součástí programu bude i prezentace jednotlivých škol, kterým generální partner projektu, společnost Provident Financial, daruje přístroj EKM - měřič spotřeby elektrické energie jednotlivých spotřebičů, jenž umožňuje zjištění a sledování spotřeby a výdajů za elektřinu.  „Podpora ekologických projektů patří k jedněm z priorit naší firemní filantropie, a proto se velmi těšíme na všechny vítězné školy a jejich projekty. Projekt Ekoškola považujeme za velmi přínosný a samozřejmě počítáme s jeho podporou i v příštích letech,“ říká Pavla Jedličková, manažerka komunikace společnosti Provident Financial.

              Provident Financial podporuje pestrou škálu dobročinných občanských akcí nejen na regionální úrovni v místech, kde působí její obchodní zástupci, zaměstnanci a zákazníci, ale i na celostátní úrovni, kde mimo jiné podporuje Nadaci Naše dítě, občanské sdružení Zdravotní klaun či Nadaci Archa Chantal. Provident Financial se umístil v žebříčku „Top Firemní filantrop 2006“ na 18. místě z 50 zařazených společností s celkovým objemem 7,2 milionu korun darovaných prostředků.

 

Svou účast na akci prosím zaregistrujte na : jitka.krbcova@terezanet.cz

             

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Mgr. Gabriela Bártíková, Euro RSCG Corporate Communications Letenské sady 1500, 170 00 Praha 7

Tel.: 420 220 397 612, Mobil: 420 724 639 103

E-mail: gabriela.bartikova@eurorscg.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů