Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) vyhlásil 98 tendrů na práce v lesích pro roky 2008 až 2010. Předpokládaná hodnota všech zakázek činí přes šest miliard korun. Zakázky se týkají poloviny dřeva těženého ve státních lesích. Odvíjejí se od modelu, na kterém se v závěru června dohodlo ministerstvo zemědělství s lesnickými firmami a dřevaři. Řekl to tajemník generálního ředitele LČR Pavel Hes. LČR patří asi polovina lesů v zemi.

V posledních dnech oblasti Huai a Dlouhé řeky zasáhly bouře, hurikán a povodně, které způsobily velké ztráty na lidských životech a majetku. Čínští představitelé věnují velkou pozornost akcím v boji proti povodním.
Čínský předseda Chu Ťin-tchao a čínský premiér Wen Ťia-pao poslali vicepremiéra a generálního ředitele velitelství centra pro boj se suchem a povodněmi Hui Liangyu do postižených oblastí, aby projevil soustrast místním postiženým a zároveň vedl akce v boji proti povodním.
Během pobytu v postižených oblastech se Hui důkladně seznámil s životní sirtuaci postižených místních obyvatel a vyjádřil jim podporu a povzbuzení k obnovení výroby a rekonstrukci jejich domovů.

Americká spoločnosť Boeing v nedeľu predstavila verejnosti svoj nový typ "ekologického" dopravného lietadla s označením 787 Dreamliner, ktoré umožňuje vysokú úsporu paliva. Prvý stroj nového typu vyšiel z haly pred fotografov a tisíce nadšencov vo výrobnom závode v meste Everett, približne 40 kilometrov severne od Seattlu.

Peugeot se rovněž zaměřil na vývoj technologií zohledňující ochranu životního prostředí, a proto slibuje, že je koncem desetiletí připraven splňovat emisní normy Euro V. Ve snaze vyhovět tlakům na ekologii se automobilce rovněž podařilo 99 procent modelu 308 vyrobit z recyklovatelných materiálů.


 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů