Čtvrtek, 28. března 2024

Toyota zlevní hybrid Camry. Kvůli daním

Toyota zlevní hybrid Camry. Kvůli daním
Japonská automobilka Toyota na konci minulého týdne oznámila, že snižuje cenu svého úspěšného hybridního modelu Camry Hybrid o tisíc dolarů na 25 200 dolarů. Důvodem je, že kupci tohoto modelu již brzy nebudou na americkém trhu moci využívat daňových zvýhodnění, s pomocí kterých chtěla americká vláda podpořit prodej tohoto ekologicky "šetrného" modelu.

Jen do června Toyota letos v USA prodala přes 28 tisíc vozů Camry Hybrid, což je čtyřikrát více než ve stejném období loňského roku. Právě modely Camry Hybrid a také Prius trhu s automobily na hybridní pohon, které kombinují klasický motor s elektrickým, dominují. Prodej hybridů v USA vrostl letos v prvním pololetí o 60 procent, když se prodalo 187 533 modelů s kombinovaným pohonem. Může za to hlavně stoupající cena pohonných hmot v USA.

Toyota si kvůli zájmu o modely Camry a Prius vyčerpala limit 60 tisíc vozů, jejichž prodej americká vláda podporovala daňovými úlevami. Tato podpora u modelu Camry klesla z původních 2600 dolarů na 650 dolarů, u Priusu se snížila ze 3150 dolarů na 788 dolarů. V obou případech bude tato podpora navíc od října nulová.

Toyota ovšem nechce ani pak o zákazníky přijít. "Chceme, aby si je mohlo dovolit více zákazníků. Máme štěstí, že o tyto výrobky je zájem, a chceme, aby to tak zůstalo i nadále," potvrdil pro agenturu Bloomberg mluvčí Toyoty pro Ameriku Bill Kwong. Snížení ceny modelu Camry Hybrid hodlá Toyota "vyrovnat" zdražením vozů Camry s klasickým spalovacím motorem o 100 dolarů. Navíc bude u hybridů dodávat v základním vybavení levnější audio systém a také ocelová kola na rozdíl od dražších hliníkových. Ty budou k mání jen za příplatek.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů