Čtvrtek, 25. dubna 2024

Poptávka po technologiích

Poptávka po technologiích

Vodní turbína s malým vodním spádem

Reference: 07 LT LTIC 0I1F

Litevská společnost vyrábějící ekologickou energii se zajímá o vodní turbíny vhodné pro vodní elektrárny s malým vodním spádem - výška hladiny cca 0-1,5 metru. Podmínkou je vysoká účinnost nabízeného řešení (cca 60-96 %), kterého by nabízená technologie měla dosahovat a kvalita výstupního napětí vhodného pro dodávky do elektrické sítě. Firma hledá zcela vyvinutá řešení dostupná na trhu.


Technologie pro multi-komponentní analýzu plynů

Reference: 07 GB EAST 0HW7

Britská společnost hledá nové technologie/metody pro provádění multi-komponentní analýzy plynů. Zvláště se zajímá o technologie (i v raných stádiích vývoje), které umožňují detekci několika plynů současně, nejsou založeny ani na plynové chromatografii, FTIR a ani nejsou založené na několika součástkách, z nichž každá detekuje jiný plyn. Společnost má kapacity vyvinout vhodné technologie do stadia uvedení na trh a zváží veškeré rozumné možnosti spolupráce.


Technologie čištění vody, vzniklé jako odpad při výrobě bioplynu

Reference: 07 LT LTIC 0H9S

Litevská společnost, aktivní v oboru obnovitelných zdrojů, hledá technologii, která by efektivně vyčistila splašky vzniklé po výrobě bioplynu z mláta. Objem čištěných splašků je cca 550 m3/den. Společnost hledá řešení již dostupné na trhu na bázi technické spolupráce a instalace technologie.


Znalosti v oboru světelné elektrotechniky a energetických úspor v osvětlovací technice

Reference: 07 FI FILC 0I7O

Finská elektrotechnická společnost hledá partnera pro spolupráci v oboru osvětlovací techniky. Zájem je o nalezení menších nebo středně velkých podniků, které mají zkušenost s vývojem světelné techniky, zvláště pak s vývojem zátěžových žárovek/tlumivek pro HID (High Intensity Discharge) lampy s patřičnými senzory a řízením. Dále pak finská společnost hledá partnery se znalostmi a zkušenostmi v oboru energetických úspor pro vnitřní a vnější osvětlení. Společnost má zájem zejména o společnou spolupráci v oboru výzkumu a vývoje.

Recyklace tlumičů vozidel automobilů

Reference: 07 LT LTIC 0I7U

Litevská firma hledá inovativní technologii pro recyklaci použitých tlumičů z automobilů. Recyklační technologie by měla sestávat z nástrojů pro vypouštění kapaliny z tlumičů a ze zařízení pro zpracování pouzder a měla by být běžně dostupná na trhu. Společnost hledá partnery, kteří by dodali řešení na bázi běžné obchodní smlouvy včetně technického zaškolení.

 

Servisní rubrika je připravována ve spolupráci se skupinou transferu technologií Technologického centra AV ČR - projektu CIRC (Českého centra pro podporu inovací) jako zprostředkovatele transferu technologií z databáze mezinárodní sítě IRC (Innovation Relay Centre).

Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., tel.: 420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.circ.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů