Sobota, 20. dubna 2024

Dříve komunistické a nyní "ekologické" pětiletky......

Dříve komunistické a nyní "ekologické" pětiletky......

Dnes jsem měl tu čest poprvé slyšet naživo pana Petra Pávka, který je současně náměstkem ministra životního prostředí a podnikatelem v oboru "obnovitelných zdrojů energie". Každému jinémi politikovi by takovýto střet zájmů musel zlámat vaz. Ovšem "zelení" v tomto mají nepopiratelnou výjímku. Každý druhý by za konflikt s policistou dostal napařeno napadení veřejného činitele, ovšem božská "zelená" Kateřina dokázala pravý opak. Pohnala policistu před soud. Je vidět, že její rozhodnutí nahradit anarchistický obleček apartním zeleným kostýmkem bylo nepochybně správné.

Pan Petr Pávek byl ve svém promluvu neobvykle upřímný. Řekl asi toto: český stát se zavázal do roku 2010 vyrábět 8% elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Ani zdaleka to neplní, tak občánkové vezměte rozum do hrsti a ten stát tak trochu podojte.

Stačí nějaký ten kopec za vesnicí, "vyšlehněte" tam stožár a perte tam tu "ekologickou" energii pod tlakem, však on vám ji stát, ovšem z peněz nás všech, bohatě zaplatí.

Toto podnikání já nazývám chucpe. Je to jediný druh byznysu v tomto státě, kdy výrobce předem ví, že jakékoli množství jeho výrobků, bez ohledu na kvalitu a potřeby odběratelů, bude odebráno za předem stanovenou, vysokou cenu.

Ve dvě hodiny v noci nemá kilowatthodina z větrníku hodnotu ani deseti haléřů. Prostě v elektrorozvodné síti není vůbec potřeba. Ale vzhledem k tomu, že se stát zaručil, tak za ní zaplatí okolo deseti kaček, to jest přibližně stokrát více.

A stavět solární fotovoltaické elektrárny jako standardní zdroj elektrické energie může jen totální technický analfabet. No popravdě, ti co je stavějí analfabeti nejsou. Ti jen šikovně využívají dotace místní i z EU, aby se také tak trochu finančně přiživili.

Techničtí analfabeti je ta banda zmanipulovaných rádoby zelených, kteří chtějí zachraňovat planetu tímto naprosto šíleným způsobem. Jsou to takoví "užiteční idioti", kteří šíbrům typu pana Pávka zajišťují skvělou životní úroveň a těm dalším pak jedinečné politické prebendy.

Jiří Hermánek
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů