Čtvrtek, 25. dubna 2024

Albert nabízí ekologické papírové tašky

Albert nabízí ekologické papírové tašky

PRAHA - Prodejny Albert svým zákazníkům nově nabízejí ekologické papírové tašky, které přispívají k ochraně životního prostředí. Cena recyklovatelných tašek zůstává stejná jako tašek plastových. Ahold spolupracuje s ekologickým sdružením Arnika na ochraně životního prostředí.
 „Jedná se o pilotní projekt, který potrvá dva měsíce. Pokud se osvědčí, v nabídce recyklovatelných tašek budeme pokračovat v prodejnách Albert, jejich nabídku rozšíříme i do hypermarketů Hypernova,“ vysvětluje Libor Kytýr, ředitel komunikace společnosti AHOLD Czech Republic, která v Česku provozuje supermarkety Albert a hypermarkety Hypernova.

Cena recyklovatelných tašek zůstala stejná jako je cena standardních plastových tašek Albert, tedy 5,90 Kč.

„Jako jeden z největších maloobchodníků v České republice si uvědomujeme svůj díl odpovědnosti vůči životnímu prostředí,“ dodává Kytýr.

„Nabídkou recyklovatelných papírových tašek chceme podpořit zájem české veřejnosti o ochranu životního prostředí. Zákazníci si tak sami mohou vybrat mezi standardní plastovou, nebo plně recyklovatelnou papírovou taškou,“ pokračuje Kytýr.

JANA SCHILLINGOVÁ

http://www.denik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů