Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologicky šetrná barva pro letecký průmysl

Ekologicky šetrná barva pro letecký průmysl
Výrobek, známý pod názvem Aerodur 5000, byl vyvinut společností Akzo Nobel Aerospace Coatings, která je předním světovým výrobcem barviv. Společnost má centrálu ve městě Waukegan, v americkém státě Illinois, a mezinárodní pobočku v Nizozemí. Produkt byl testován na letounech M28 SKYTRUCK určených pro polskou armádu. Společnost Sikorsky využívá produkty s nulovým a nízkým obsahem těkavých organických látek (VOC) ve Spojených státech od roku 2000. "Nová barva vyžaduje o 27 procent méně materiálu a má o 41 procent nižší
emise," řekl Robert Araujo, ředitel pro životní prostředí a zdravotní bezpečnost společnosti Sikorsky Aircraft.

"Jedná se o první aktivitu našeho polského týmu. Po souhlasu polské vlády budeme dále využívat tuto technologii ve prospěch čistšího životního prostředí po celém světě."
Araujo řekl, že tato technologie předčila specifikace stanovené polskou vládou. "Tento produkt má potenciál stát se novým standardem pro barvy a nátěry v leteckém průmyslu," řekl.
Prezident společnosti Sikorsky, Jeffrey Pino, zdůraznil zájem společnosti o ekologicky šetrné technologie. "Společnost Sikorsky Aircraft je prvním světovým výrobcem, který nahradil klasické barvy produkty s nulovým nebo nízkým obsahem těkavých organických látek. Závod PZL Mielec je prvním výrobcem letecké techniky v Polsku a v Evropě, který využívá při výrobě barvy s nízkým obsahem těkavých organických látek," řekl Pino. "Společnost Sikorsky je pyšná na to, že může stát v čele evropského leteckého průmyslu, a stanovit nové standardy, které jsou šetrné k životnímu prostředí."
Společnost Sikorsky Aircraft Corp. má centrálu ve Stratfordu, v americkém státě Connecticut. Sikorsky Aircraft Corp. je světovou jedničkou v oblasti vývoje a výroby vrtulníků. Dlouholetá snaha společnosti o bezpečnost a inovace je shrnuta do motta: "Jsme průkopníky takových leteckých řešení, které přenesou člověka kamkoli...kdykoli" ("We pioneer flight solutions that bring people home everywhere... every time(TM)." Společnost United Technologies Corp. má sídlo v Hartfordu, v americkém státě Connecticut.
Společnost nabízí celou řadu propracovaných technologických produktů a podporuje služby pro letectví a stavební systémy.
Internetové stránky: www.sikorsky.com
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů