Pátek, 29. března 2024

Delegáti konferencie o ekológii sa prepravili do jej dejiska na bicykloch

Delegáti konferencie o ekológii sa prepravili do jej dejiska na bicykloch

Belehrad 10. októbra (TASR) - Viacero účastníkov už šiestej konferencie o ochrane životného prostredia na starom kontinente, ktorej dejiskom je od dnešného dňa Belehrad a na ktorej zastupuje SR minister životného prostredia Jaroslav Izák, sa do dejiska rokovania vybralo napriek daždivému počasiu na bicykloch.

Pod vedením viacerých členov srbského vládneho kabinetu sa tak zapojili do sprievodnej akcie konferencie pod názvom Bicyklom za ochranu životného prostredia.

Na trojdňovej konferencii pod názvom Životné prostredie pre Európu sa účastníci budú venovať osobitne spolupráci východnej Európy, Kaukazu a strednej Ázie (EECCA), ďalšími dôležitými témami budú problematika trvalého rozvoja a ekologického manažmentu.

Jedným z cieľov podujatia, ktorému sa v hostiteľskej krajine venuje veľká pozornosť, je zvýšiť záujem srbskej populácie o ochranu životného prostredia a vyčlenenie väčšieho objemu financií pre príslušný rezort.

Na konferencii sa zúčastňujú zástupcovia viac ako 50 štátov, členovia Hospodárskej komisie OSN pre Európu (UNECE), ako aj predstavitelia početných medzinárodných a okolo 200 neštátnych organizácií.

Slovenská delegácia sa na konferencii zameria na vyhodnotenie stavu cezhraničných vôd v regióne Európskej hospodárskej komisie OSN. Súčasne pozve expertov z balkánskych krajín na seminár k implementácii Dohovoru o biodiverzite, ktorý usporiada MŽP SR na jar 2008.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů