Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Volání ekologie jako vhodného marketingového tahu vyslyšel další rychloobrátkový produkt - prací prášek Ariel. V Německu rozjel Procter & Gamble pro Ariel kampaň k úspoře energie s názvem "Kalt-aktiv", tedy aktivní i za nízkých teplot. Tváří kampaně se stala německá herečka Ursula Karven, známá z kriminálního seriálu Místo činu, která vyzývá spotřebitele, aby snížili teplotu při praní prádla. Do kampaně jsou zahrnuty kromě PR i inzeráty v tisku, TV a rádiu, nechybí ani POS.

HORNÍ MARŠOV - Seminář Horal, který v rámci projektu Kapka 21 pořádá příští pátek od 14 hodin Středisko ekologické výchovy a etiky Sever v Horním Maršově, poukáže na úskalí ekologického zemědělství.  Diskuse
Akce je určena chovatelům a hospodářům, kteří ekologicky vyrábějí nebo se k tomu chystají. Mezi přednášejícími je řada zajímavých lidí. Pozitivní a negativní stránky ekologického zemědělství představí například zástupci farmy Hucul z Janovy hory. Na snímku je jalovička z plemen e Highland, které tam chovají.

RAKOVNÍK – Sedmiletý spor mezi rakovnickou radnicí a skupinou devíti občanů kvůli hluku z víceúčelového hřiště Na Střelnici nekončí. Okresní soud v Praze dal středečním rozsudkem ve sporu za pravdu stěžovatelům.
Ruší je hluk, který prý na městském zařízení dělají zejména skateboardisté.

Velkou cenu Ekofilmu získal o víkendu v Českém Krumlově dánský film režiséra Toma Heinemanna Ukrutně dobrá koupě. Mezinárodní festival filmů o životním prostředí se konal již po třiatřicáté.
"Film pojednává o zneužívání třetího světa. Při levné výrobě bavlny se užívají látky, které jsou v Evropě zakázány. Lidé v rozvojových zemích za to platí zdravím i životy," říká mluvčí Ekofilmu Veronika Dušková.

Společnost Primagra, patřící do holdingu Agropol Group, otevřela v Milíně na Příbramsku nový závod na výrobu metylesteru řepkového oleje neboli bionafty. Roční výrobní kapacita továrny je 35 000 tun, řekl v pátek ředitel František Toužimský. Náklady na výstavbu nového výrobního závodu v Milíně se pohybovaly kolem 100 milionů korun a firma je hradila z vlastních zdrojů. Roční tržby firmy se pohybují kolem 1,5 miliardy Kč. Včetně pracovníků nového závodu má 170 zaměstnanců.

Pekingská vláda investovala 21 milionů čínských juanů do založení čistírny odpadu z hotelů, která byla nedávno uvedena do provozu.
Podle informace tato čistírna vyčistí ročně 70 tisíc tun odpadů, které pochází z 120 hotelů určených pro návštěvníky pekingské olympiády a z 30 sportovních olympijských stadiónů. Před letní olympiádou bude čistit odpady z velkých restaurací, škol, vládních institucí.
Podle Nařízení biologických odpadů v Pekingu bude budovat další tři takové čistírny odpadu.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů