Čtvrtek, 28. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Inkousty BioMGInk, jež jsou místo tradičních chemických rozpouštědel vyrobeny z obnovitelných zdrojů, přinášejí do inkoustového odvětví nový prvek environmentalismu. Kromě své šetrnosti k životnímu prostředí prokázaly v přísných testech značnou odolnost proti UV záření, poškrábání a alkoholu. Navíc vydávají méně ostrý zápach než tradiční inkousty vyrobené na bázi rozpouštědel.
Avi Bukai, director of business development společnosti MegaInk, k uvedení nového produktu uvedl: "Velice nás těší úspěch, s nímž uvádíme na trh biologický inkoust. Jedná se skutečně o jedinečný produkt, který se odlišuje od ostatních dříve vyzkoušených inkoustů. Pevně věříme, že jakmile dostanou uživatelé šanci produkt vyzkoušet, sami uznají, že se jedná o pozitivní směr v odvětví a že jsou inkousty BioMGInk ve své kategorii špičkou."
Plně kompatibilní inkousty BioMGInk jsou nyní dostupné pro tiskárny Mimaki a Roland.

V polovině října začala v Německu "nejdražší kampaň v dějinách společnosti Siemens", která tak oslavuje své 160. výročí existence. Vyčlenila rozpočet v řádu stovek milionů eur. Od listopadu poběží po celém světě. Koncern chce vylepšit svou poškozenou image, k čemuž došlo kvůli loňské úplatkové aféře. Hlavním motivem inzerátů je zakladatel Werner von Siemens. Cílem komunikace je zdůraznit technologickou zdatnost firmy v oblasti energií a životního prostředí, průmyslu a zdravotnictví. Na kampani se podílela frankfurtská Ogilvy & Mather. Kromě inzerátů v tisku využije Siemens i TV spoty.

Film Lednice režisérky a animátorky Lucie Štamfestové a scenáristy Pavla Sobka, reklamního textaře agentury Mark/BBDO, získal první místo v kategorii animace ekologického festivalu Cinem-Ambiente. Porota na snímku ocenila především schopnost převést problematiku klimatických změn do jednoduché a srozumitelné metafory a návrat k tradicím české animované školy. Film Lednice získal letos na jaře také cenu norského festivalu NUFF Global. Pražští diváci budou mít možnost vidět Lednici během festivalu Třetí pól, který proběhne od 1. do 4. listopadu v kině Aero.

OLDŘICHOV V HÁJÍCH - SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ. Modernizované Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLÍK) se v sobotu poprvé otevřelo veřejnosti v Oldřichově v Hájích. Podívat se přišlo kolem tří stovek lidí, zejména rodičů s dětmi, kteří si tak mohli celý areál prohlédnout a seznámit se s činností střediska. Vyzkoušeli si jízdu na koni, sázení stromků či hry a kvízy zaměřené na les a poznávání stromů nebo navštívili výstavu domácího fotografa a básníka Jiřího Tobiáše.

STUDENEC -  Nejmodernějším tepelným čerpadlem je vybavena zdejší hasičská zbrojnice. Ekologicky a úsporně topí hasiči díky dotačním prostředkům ze Státního fondu životního prostředí a evropským fondům.
Dřívějšímu topení koksem odzvonilo. Nové vytápění je především šetrnější k přírodě. Změna si vyžádala milion korun. „Samotné topení je ekonomičtější, ale na druhou stranu jsou velké pořizovací náklady,“ sdělil starosta Studence Jiří Ulvr. Jen provedení geotermálních hlubinných vrtů stálo přes půl milionu.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů