Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Přístup českých bank k poskytování úvěrů firmám na investice třeba do větrných či solárních elektráren se zlepšuje. Shodne se na tom většina firem

„Stanice komplexního výzkumu mokřin jezera Poyang", kterou spolu vytvářejí Čínská vědecká akademie a provincie Jiangxi, nedávno zahájila provoz. Začala všestranný, systémový a vědecký výzkum na největším čínském sladkovodním jezeře Poyang.
Podle pracovních dohod mezi provincií Jiangxi a Čínskou vědeckou akademií, bude investováno do výzkumní stanice 12 milionů Juanů, včetně budování generální výzkumné stanice a několika pozorovatelen.
Mokřina jezera Poyang je jedna z mezinárodních důležitých mokřin a je „královstvím vzácných ptáků" a „nebem stěhovavých ptáků". Ale v posledních letech byla mokřina exploatována, plocha mokřiny se postupně zmenšuje, znečištění životního prostředí se zvyšuje, proto je třeba dlouhodobě kontrolovat zdroje, životní prostředí, ekologický systém jezera Poyang.

Evropský parlament bude příští týden hlasovat o návrhu umístit do reklamy na auta varování jakým množstvím oxidu uhličitého daný model znečišťuje životní prostředí. Tento nápis by měl pokrývat 20% plochy inzerátu. Problémem zatím ale zůstává, že se europoslanci neshodli na výši limitu pro oxidiy uhličitého, které budou povoleny.

O nakládání s odpady informuje i letos bezplatný průvodce vydávaný jihlavskou radnicí.
zvětšit fotografii...Informační brožuru Co s tím? - aneb jak správně nakládat s odpady letos jihlavský magistrát opět zaktualisoval. Informační bulletin nese tentokrát titul "Kam s odpadem - praktický rádce pro Jihlaváky".
„Nové vydání si mohou lidé vyzvednout zdarma na radnici na pracovištích Městského informačního centra v Hluboké ulici i na Masarykově náměstí“, uvedla ingl Lenka Šimková z odboru životního prostředí jihlavského magistrátu.
Zmíněný materiál byl podle ní vytištěn v počtu sedm tisíc kusů a finančně bude podpořen z grantového programu Fondu Vysočiny s názvem Životní prostředí - zdroj bohatství Vysočiny 2007.

Skupina amerických expertů na životní prostředí zahájila svůj pracovní pobyt v Česku. Seznámí se s prostorem v Brdech, kde by mohl stát americký radar. Budou ho posuzovat hlavně z pohledu vodních zdrojů, kvality ovzduší a významných přírodních lokalit. Seznámí se i s českými právními předpisy o ochraně životního prostředí.

 

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů