Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

4 x 4 = až moc!
Výhled. Zájem o vozy s pohonem všech kol bude letos celosvětově klesat - aspoň podle ankety KPMG mezi 150 vedoucími manažery z automobilové branže. A má se to týkat i USA, kde zákazníci dosud drahý benzin i ekologické parametry ignorovali.

Nejvyšší kontrolní úřad vyslovil obavu, že Česko nedostojí závazku vůči EU v čištění odpadních vod v termínu do roku 2010. Podle ministra zemědělství Petra Gandaloviče se to může stát, neuvolní-li se v krátké době evropské finance. Schválení operačního programu životního prostředí přitom vázne na dvou otázkách: tou první jsou vodohospodářské smlouvy, které uzavíraly české obce s vodárenskými firmami v 90. letech, druhou je podpora, kterou chce stát získat na zateplování rodinných domů. Jde prý o nedovolenou dotaci na bydlení.

Jirkov na Chomutovsku prodá dánské společnosti Marius Pedersen městskou skládku. Zastupitelé v pondělí schválili prodej třicetihektarového pozemku v areálu úložiště komunálního odpadu.

Známý fotograf a pedagog představuje sbírku Prales v liberecké Malé výstavní síni
Snímky jednoho z nejzajímavějších tvůrců domácí autorské fotografie, člena sdružení Český dřevák a pedagoga FAMU Bohumíra Prokůpka, si mohou od středy užít návštěvníci Malé výstavní síně v Liberci.

AŠ – V Mokřinách u Aše na Chebsku včera od rána zasahovali hasiči u požáru skládky komunálního odpadu. Po poledni se požár podařilo zvládnout, místo ale budou ještě technické služby sledovat, řekl včera operační důstojník krajských hasičů.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů