Čtvrtek, 28. března 2024

Konference k ekologické výchově ve Vlašimi

Konference k ekologické výchově ve Vlašimi
Ve středu 14.11. 2007 se do Vlašimi sjede osmdesát učitelů z celého Středočeského kraje na konferenci k environemtální (ekologické) výchově, aby zde načerpali nové poznatky a náměty, vyměnili si své zkušenosti a inspirovali se v začleňování environmentální výchovy do výuky. Akci pod názvem „VII. Pedagogická konference Výchova a vzdělávání pro život“ pořádá Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim v Kulturním domě Blaník ve Vlašimi a ve svém centru. Konference je určena pro učitele mateřských, základních i středních škol.

V úvodní přednášce Mgr. Kateřiny Jančaříkové „Narativní metoda v environmentální výchově“ se účastníci dozví, jak využít ve výuce sílu příběhu. Odpoledne je pro učitele připraveno devět různých seminářů, ze kterých si každý může vybrat dva podle svého zaměření. Účastníci se mohou seznámit s fungováním ekologické MŠ, s projektem pro rozvojové vzdělávaní Watoto, získat náměty pro svou školní zahradu, dozvědět se něco o kompostování, chovu zvířat ve třídě, konopí jako alternativnímu zdroji, o invazních druzích rostlin a živočichů. Dozvědí se, jak je možno získat mezinárodní titul Ekoškola, nebo se naučí tři kroky k aktivnímu vyučování. Kromě zážitků si účastníci mohou z konference odvézt metodické materiály a publikace, které zde budou ke koupi.

Záštitu nad konferencí převzal náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast životního prostředí, územního a stavebního řízení, zemědělství a informatiky Ing. Vilém Žák. Konference je akreditována u MŠMT. Účast na konferenci je zdarma díky podpoře Evropské unie prostřednictvím Evropského sociálního fondu.

Další informace o konferenci a přihlášky je možno získat na evvo@csop.cz nebo na telefonu 777 800 461 (K. Červenková)

Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim, Pláteníkova 264, 258 01 Vlašim
Tel./fax: 317 845 169, 317 845 965
E-mail: vlasim@csop.cz, URL: www.csopvlasim.cz
Pohotovostní telefon Záchranné stanice pro živočichy: 777 800 460 (Lenka Šafránková)
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů