Čtvrtek, 28. března 2024

Drogerie dm nabízí od listopadu Fair Trade

Drogerie dm nabízí od listopadu Fair Trade
Dm drogerie zahájila od listopadu prodej potravin značky Fair Trade, takzvaného spravedlivého obchodu. Společnost nabídne různé druhy kávy, čaje a čokolády, jejichž výroba je šetrná k životnímu prostředí i k lidem, kteří se na produkci podíleli. V nabídce drogerie bude například hořká čokoláda s pomerančovým olejem, mléčná čokoláda s kokosem či guaranou nebo čaj z africké trávy. "Trh s výrobky Fair Trade se ve světě neustále rozvíjí a rádi bychom přispěli k jeho rozšíření i v České republice," uvedla manažerka reklamy dm Eva Kopřivová.

Fair Trade produkce, která kromě potravin zahrnuje například také oblečení nebo fotbalové míče, zaručuje, že výrobky nevznikly dětskou ani nucenou prací. Podle původu surovin je produkce rozdělena mezi země Latinské Ameriky, Afriky a jihovýchodní Asie. Cena výrobků je mírně vyšší než u normální produkce, což umožňuje větší výdělky pro zemědělce.

"V běžném obchodě mají zemědělští dělníci v rozvojových zemích dvě až tři procenta provize z prodeje výrobku. U Fair Trade jde o 20 až 30 procent a větší výdělek mohou chudí lidé investovat do vzdělání svých dětí, lepšího bydlení i sociální péče," vysvětlila Lenka Černá ze společnosti Excellent Plzeň, která distribuuje Fair Trade výrobky.

Loni lidé ve světě utratili za Fair Trade výrobky 1,6 miliardy eur, což je meziroční nárůst o 41 procent. Nejvýrazněji vzrostla poptávka po bavlně, která se loni zdvojnásobila. Značně se zvýšil zájem také o kakao, kávu, čaj a banány. Vyplývá to z průzkumu Fairtrade Labelling Organizations International (FLO).
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů