Pátek, 19. dubna 2024

Tipy na víkend

Tipy na víkend

Most - Umění z Divočiny
Výstavní síň Zlatá trojka v Městské knihovně uspořádala výstavu 40 děl dvanácti lotyšských malířů skupiny Umění z Divočiny. Jeho kořeny je třeba hledat v oblasti Talsi, která je z více než poloviny pokryta lesy. Výstava s názvem Talsi mäkslinieki představuje kolekci moderních expresivních obrazů osobitých malířů, jejichž živočišný projev je ovlivněn právě nedotčenou a magickou lotyšskou přírodou této oblasti. Výstava potrvá do 21. prosince.
Moskevská 12, tel.: 476 768 800

Do Hostinného na Trutnovsku se v pátek 16. listopadu sjedou řemeslníci z nejrůznějších oborů. Přivezou textilní hračky, polštáře, kapsáře, aranžmá z přírodních materiálů, malby na skle, bižuterii, keramiku, knoflíky a další rukodělné výtvory. Svůj sortiment nabídnou také včelaři, kořenářky a bylinkáři.
Tel.: 499 404 746, www.infocentrum.hostinne.info

Pardubice - Vodinky
Fotografování vody, vodopádů a peřejí i světa pod vodou přitahovalo a stále přitahuje mnoho fotografů. Leo Bureš snímá přírodu už mnoho let, k vodním motivům se stále vracel, ale až letos se mu podařilo najít způsob, jakým lze v proudící čisté vodě horských potoků a řek fotografovat motivy, které nejsou pouhým okem viditelné. Jeho barevné fotografie jsou do 6. ledna 2008 vystaveny ve Východočeském muzeu.
Zámek 2, tel.: 466 799 240, www.vcm.cz

Uherské Hradiště - Ekologie ve filmu
Akce Týká se to také tebe je tematický mezinárodní festival filmů a videoprogramů, které se zásadně vyjadřují k ekologickým stránkám lidské existence v dnešním světě. Jeho součástí je rovněž fotografická soutěž a doprovodný program: přednášky, semináře, konference, výstavy a umělecké pořady. Letošní, 32. ročník se uskuteční od 19. do 25. listopadu převážně v Klubu kultury.
Hradební 1198, tel.: 572 430 422, www.kkruh.cz

Velké Pavlovice - Otevřené sklepy
Ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku bude 17. listopadu od 11 hodin otevřen více než tucet vinných sklepů, které nabídnou k ochutnání svatomartinské víno ročníku 2007. Ve 20 hodin začne hrát v sokolovně na Hlavní ulici cimbálová muzika a součástí akce bude také slosování vstupenek o sto lahví místních vín.
Tel.: 774 364 012, www.vinozvelkychpavlovic.cz

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů