Čtvrtek, 25. dubna 2024

Exministr EU pro životní prostředí: Pozor na ekoteror!

Exministr EU pro životní prostředí: Pozor na ekoteror!

Prezident Václav Klaus našel ve své bitvě o vědeckou pravdu v otázkách klimatických změn a oteplování naší planety spojence, se kterým patrně nepočítal.

Je jím Carlo Ripa di Meana, bývalý evropský komisař pro životní prostředí, otec takzvané uhlíkové daně, bývalý mluvčí italských Zelených a nyní předseda Italia nostra, organizace snažící se ochránit přírodu a kulturní i historické památky na Apeninském poloostrově.

Mediální zelení teroristé

"Generální tajemník OSN Pan Ki-mun rozpoutal mediální terorismus ve snaze dosáhnout diplomatického úspěchu na konferenci v Bali, která se bude konat v prosinci. Ve skutečnosti svými katastrofickými vývody připravuje mezinárodní společenství na fakturu ve výši 150 miliard dolarů ročně," řekl di Meana v rozhovoru pro přední italský deník Il Corriere della Sera.

"Na rozdíl od toho, co tvrdí Pan Ki-mun, věda má pochybnosti, dopouští se chyb, nedělá zázraky a především "nešíří teror".

Ripa di Meana označuje za fiasko i Kjótský protokol a kritizuje také bývalého amerického viceprezidenta Ala Gora. Označuje ho za dalšího "rétora nastávající katastrofy, který má za sebou jednu z nekonečných zpráv IPCC, orgánu složeného z 2500 vědců, který ale není žádnou vědeckou komunitou. Je to mezivládní orgán, jehož experti jsou jmenováni vládami."

"Převládá politický či byznysový přístup. Pokud Bushovi dojde, že je to kšeft, bude z něj zítra ochránce ekologie," řekl di Meana.

Ripa di Meana označuje za propagandu tvrzení, že za oteplování Země může výhradně člověk, a cituje profesory Richarda Lindzena a Christophera Landseyho, kteří pro své názory z IPCC vystoupili.

Na otázku, jak ze současných problémů ven, Ripa di Meana odpovídá: "Musíme urychlit výzkum a mít co nejdříve k dispozici vodík pro dopravu, protože ta se z 40 procent podílí na skleníkovém efektu. Nevyřeší to žádná větrná energie, jak to prohlašuje další prorok Apokalypsy, náš ministr životního prostředí Alfonso Pecoraro Scanio," uzavírá di Meana.

Konec jaderného tabu?

Zdá se, že i v Itálii začínají padat tabu. Koncem 80. let, pod vlivem emocí z černobylské katastrofy, italští občané v referendu zakázali provoz a stavbu jaderných elektráren ve své zemi. Postoj Italů k jaderné energetice se ale mění.

Italská energetická společnost ENEL nedávno koupila rozhodující podíl ve Slovenských elektrárnách a neskrývá se s tím, že jedním z hlavních důvodů investice jsou jaderné elektrárny na Slovensku, které bude modernizovat.

A před měsícem několik představitelů vládní většiny i opozice se shodlo na tom, že přišel čas "začít uvažovat o návratu k atomu z důvodů ekologických, ekonomických i nezávislosti země na dovozu".

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů