Čtvrtek, 18. dubna 2024

Jeep Renegade Concept: do terénu ve dvou a ekologicky

Jeep Renegade Concept: do terénu ve dvou a ekologicky

Autosalon v Detroitu otevře své brány veřejnosti až 19. ledna a poslední návštěvník opustí výstaviště 27. ledna příštího roku. Automobilka Jeep už nyní představila skici svého nového konceptu, který zde bude mít svou světovou premiéru.

Jeep Renegade Concept má být sportovně zaměřeným dvoumístným automobilem vhodným pro jízdu v terénu. Automobilka o tomto voze uvádí, že má být přátelský k životnímu prostředí a zároveň své posádce nabídnout zábavu v podobě jízdy mimo běžné komunikace.

Dvoumístný otevřený automobil bude dlouhý 3885 mm, široký 1598 mm, vysoký 1431 mm a rozvor náprav má mít 2580 mm. K pohonu má posloužit hybridní systém kombinující diesel Bluetec a elektromotor s lithium-ion akumulátory, který umožní dojezd 64 km čistě na elektrický pohon. Jeep Renegade Concept by měl díky svému pohonu dosahovat průměrné spotřeby paliva pouhých 2,14 l na 100 km.

http://news.auto.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů