Úterý, 16. dubna 2024

Mezinárodní veletrh spotřební elektroniky 2008 INTERNATIONAL CES prosazuje ekologické přístupy

Mezinárodní veletrh spotřební elektroniky 2008 INTERNATIONAL CES prosazuje ekologické přístupy

CES je největším veletrhem na světě, který se zaměří na snížení tvorby emisí uhlíku a zavedení udržitelných a energeticky účinných postupů

New York, USA, 13. listopadu 2007 - Asociace spotřební elektroniky Consumer Electronics Association (CEA) dnes oznámila, že na mezinárodní výstavě 2008 International CES budou přijata dosud nevídaná opatření, aby se tato událost stala ,,zelenější" díky zajištění ekologicky šetrného přístupu v oblasti snížení tvorby emisí uhlíku a zavedení udržitelných a energeticky účinných postupů. Organizace CEA pořádá největší veletrh spotřební elektroniky na světě 2008 International CES v termínu od 7. do 10. ledna 2008 v Las Vegas v Nevadě.

,,Pořádáme největší veletrh spotřební elektroniky na světě - a jsme rovněž první výstavou této velikosti, která se zaměřuje na snížení dopadu emisí uhlíku," řekl Gary Shapiro, prezident a CEO organizace CEA. ,,Tohoto cíle dosáhneme snížením spotřeby energie, zvýšením úsilí využívat recyklované materiály, zvyšováním účinnosti kdekoli to bude možné a podniknutím opatření pro kompenzaci emisí, které budou nevyhnutelné. Spotřební elektronika je součástí řešení pro snižování spotřeby energie a vylepšuje kvalitu našich životů, práce i zábavy, což tomuto odvětví poskytuje příležitost stát se pozitivní silou pro změnu a být nedílnou součástí ekologických řešení, jež zaručí, aby budoucí generace zdědily zdravou planetu."

Asociace CEA vytvořila partnerství s organizací Carbonfund.org, národním předním poskytovatelem řešení pro dobrovolné vylepšování životního prostředí, s cílem snížit dopad emisí uhlíku vytvořených touto událostí v celosvětově rozšířeném odvětví. Carbonfund.org vykompenzuje přibližně 20.000 tun uhlíku, které jsou spojené s konáním mezinárodního veletrhu CES, investicemi do kombinace certifikovaných obnovitelných zdrojů energie, obnovy zalesnění a projektů pro zajištění účinnějšího využití energií.

,,Výstava International CES zaslouží velkou pochvalu za přijetí jednoznačně pozitivních kroků na podporu životního prostředí," řekl Eric Carlson, výkonný ředitel organizace Carbonfund.org. ,,Jsem přesvědčen, že naše partnerství s asociací CEA pomůže nejen eliminovat uhlíkovou zátěž způsobenou konáním této akce, ale stane se součástí širšího zaměření, jež bude podporovat to, aby lidé poznali, jak mohou při každodenním používání elektronických zařízení přispět svým malým dílem k celkovému snížení emisí uhlíku."

,,Kromě kompenzace emisí uhlíku vytvořených na všech místech, kde se výstava CES koná, a způsobených nákladní dopravou, kyvadlovými autobusy a ubytováním v hotelích, poskytneme našim návštěvníkům příležitost, aby vykompenzovali dopad svého cestování letadly prostřednictvím www.CESweb.org a stánků přímo na výstavišti," řekl Gary Shapiro a vyzdvihl, že díky programu kompenzace emisí uhlíku i dalším ekologicky vstřícným opatřením může výstava International CES v oblasti ekologických přístupů stanout na první příčce mezi všemi veletrhy světa.

Asociace CEA je přesvědčena, že emise uhlíku vytvořené svými aktivitami plně vykompenzuje. Kalkulace dokonce ani nezahrnují úspory emisí uhlíku, které výstava CES vytvoří. CEA například odhaduje, že díky kompenzaci CES a naplánování obchodních jednání, která by jinak byla stejně nezbytná, právě na veletrh CES, dosáhnou čisté úspory v procestovaných vzdálenostech přes 1miliardu a 130 miliónů kilometrů.

Na výstavě CES bude rovněž poprvé uvedena takzvaná TechZone věnovaná ekologicky a ekonomicky udržitelným technologiím, které přispívají ke společenskému a kulturnímu růstu rozvojového světa. Asociace CEA navíc vytvoří televizní pořady ,,Greening CES", které budou k dispozici ve všech hotelových pokojích a budou návštěvníkům připomínat možnosti, jak mohou sami ke kompenzaci přispět, spolu s nabídkou tipů pro ,,zelenější" CES - návštěvníci budou mít také v rámci celé výstavy CES k dispozici větší zázemí pro recyklaci hliníkových plechovek, plastů a papírových nebo skleněných materiálů.

Asociace CEA zajišťuje i další opatření, aby mezinárodní veletrh 2008 International CES byl ještě lepším vzorem udržitelného rozvoje díky spolupráci s dodavateli z Las Vegas, kteří budou pro tuto událost používat výhradně ,,zelená" řešení. Sedmdesát pět procent všech obalů na jídlo a příborů, které se budou na výstavišti Las Vegas Convention Center (LVCC) používat pro obsluhu návštěvníků veletrhu CES, budou plně biologicky odbouratelné a veškeré nadbytečné jídlo bude věnováno charitativní organizaci Las Vegas Rescue Mission. V Centrální hale LVCC bude použit koberec z recyklovaného materiálu a veškerá literatura určená pro návštěvníky bude tištěna na recyklovaném papíře s použitím sójového inkoustu. Podobně i veškeré čistící prostředky a mýdla, která bude používat personál LVCC, budou ekologicky nezávadná a všechny žárovky, baterie a elektronika použitá během veletrhu budou recyklovány a neskončí na skládkách odpadů.

Mezinárodní výstava spotřební elektroniky 2008 International CES představí nejžhavější novinky od 2.700 vystavovatelů, které pokrývají přes 30 produktových kategorií, včetně toho nejnovějšího z oblasti tvorby digitálního obsahu, bezdrátových technologií, digitálního obrazu, mobilní elektroniky, domácího kina a audio techniky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů