Čtvrtek, 18. dubna 2024

Brontosauři ovládli slováckou metropoli svými úsměvy a nadšením

Brontosauři ovládli slováckou metropoli svými úsměvy a nadšením

V neděli dopoledne (25.11.2007) slavnostně skončilo velké setkání ochránců přírody a památek z Hnutí Brontosaurus Stopy v Lese, kteří trávili víkend v Uherském Hradišti při festivalu ekologických filmů "Týka Se To Také Tebe" (TSTTT), který se konal již po tricátédruhé.
Setkání se zúčastnilo na 100 Brontosaurů z celé České republiky. V pestrém programu pro veřejnost si mohl každý svázat vlastní knihu, vytvořit vánoční ozdobu, vyzkoušet si předení na kolovrátku nebo vyrobit betlém z ovčí vlny.


Brontosauři však nabídli veřejnosti ještě více. V pátek večer proběhlo vyhlášení celoroční brontosauří soutěže ekologického vtipu - Ekofór, při kterém zahrál beskydský hudebník Tomáš Kočko. V prostorách hradišťské Reduty proběhly v sobotu odpoledne tématické přednášky o ochraně přírody, místního dědictví a zapojování mládeže.

"Chtěli jsme touto akcí především podpořit mladé ochranáře a jiné aktivní lidi z Hnutí Brontosaurus. Festival nám tradičně poskytuje vynikající zázemí a také tématicky úzce souvisí s činnosatí Hnutí Brontosaurus" okomentoval smysl celé akce hlavní organizátor Petr Jarušek.

Na sobotní podvečer pak Brontosauři připravili ve spolupráci s Kulturním Centrem UH besedu s minsiterstvem životního prostředí, které se zúčastnil náměstek ministra František Pelc.

Toto setkání navazuje na tradici z 80 let, kdy Brontosauři pořádali výstavy ekofóru právě na festivalu TSTTT.


Webové zdroje:
Webové stránky akce: http://www.akcepriroda.cz/index.php?! way=stopy_v_lese&cat=55
Webové stránky Hnutí Brontosaurus: www.brontosaurus.cz
Webové stránky festivalu: www.kkuh.cz

Fotografie:
Vystaveny zde: prace.slunovrat.info

Popisky fotografií:
1. Tomáš Kočko při slavnostním vyhlášení vítězů ekofóru
2. Brontosaurus postavený ze svíček se stal symbolem pátečního večerního programu.
3. Účastníci zdobí šálou velkého Brontosaura při vyvrcholení sobotního programuá

Doplňující informace o HB:
Hnutí Brontosaurus už přes třicet let (bylo založeno už r. 1974) přitahuje převážně studenty středních i vysokých škol (avšak i pracující, děti nebo rodiče s dětmi) a otevírá jim cestu za poznáním ochrany životního prostředí, přírodního kulturního dědictví či památek. Účastníci se s touto oblastí seznamují nejpřímější cestou -- vlastní prací, tedy nejen prací... Hnutí Brontosaurus je dnes nevládní nezisková organizace, jejímž předmětem činnosti je práce s dětmi! a mládeží. Naše činnost je celoroční, otevřená a regionálně n! eohranič ená. Hlavními cílovými skupinami jsou děti a mládež do 26 let u nichž se zaměřujeme na mimoškolní výchovnou činnost.

Kontaktní osoba: Veronika Syrová
Telefon: 602 372 897
E-mail: kekuna@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů