Úterý, 23. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Výstava „Jaroslav Foglar“ u příležitosti 100. výročí narození této osobnosti se koná od 22. 11. do 29. 12. 2007 v Muzeu hrnčířství v Kostelci nad Černými lesy na náměstí Smiřických č. 41.
Výstava je přístupná ve čtvrtek, pátek a sobotu od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin a přítomen bude její autor – malíř a ilustrátor Jiří Filípek.
Vystaveny budou i dosud nepředstavené originály kreseb foglarovských ilustrátorů.
Výhodná doprava do Kostelce nad Černými lesy je od stanice Metra Depo Hostivař autobusem č. 381 a 387 do zastávky Kostelec nad Černými lesy – náměstí.

Bursík odstraňuje opozici ve straně
MÍSTOPŘEDSEDA SZ A ODVOLANÝ NÁMĚSTEK MARTIN TICHÝ:
Šéf zelených Martin Bursík vás odvolal z funkce náměstka ministra školství. Proč?
Faktické důvody nejsou. Ale Bursíkovy argumenty jsou účelové a informace, které poskytuje, nepravdivé.

Belgičan Geert Dancet má velkou šanci stát se z prozatímního šéfa Evropské chemické agentury ředitelem trvalým. Ve středu ho podpořil europarlamentní výbor pro životní prostředí, který řídí Čech Miroslav Ouzký (ODS). Na tento post si brousí zuby řada členských zemí, protože agentura řídí fungování chemické legislativy REACH.

Evropská komise navrhne, aby se plán navýšení podílu energie z obnovitelných zdrojů rozdělil mezi členské státy unie také podle jejich HDP. Komise chce navrhnout, aby z ekologických zdrojů včetně větru a slunečního záření pocházela do roku 2020 pětina její energie proti nynějším 8,5 procenta. Podle návrhu by se podíl tzv. zelené energie zvýšil do roku 2020 o 11,5 %. Polovina z tohoto nárůstu, tedy 5,75 procenta, se bude vztahovat na každý členský stát unie. Druhá polovina se rozdělí podle HDP.

JIHLAVA – Hlučnost v Okružní ulici na desetitisícovém jihlavském sídlišti Březinky přesahuje hygienické normy.
Vyplývá to z hlukové studie, kterou nechalo zpracovat vedení města. Měření probíhalo v říjnu na šesti místech, z toho na pěti byly překročeny limity.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů