Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

BRDY – Místo peněz od státu by chtěly některé obce v Brdech, kde má stát americký protiraketový radar, hospodařit s tamními lesy.
Obce by chtěly vrátit území, které jim kdysi patřilo a které armáda zabrala. Někteří starostové také žádají další zpřístupňování zabraného vojenského prostoru.

Na stránkách Evropské komise byla vytvořena sekce věnovaná projektům v rámci programu LIFE zaměřeným na oblast odpadů. Zahrnuje informace o vypsaných výzvách, realizovaných projektech, publikacích atp.
Více informací - http://ec.europa.eu/environment/life/themes/waste/index.htm

Dnes na tiskové konferenci v Pekingu mluvčí ministerstva zahraničí Qin Gang řekl, že se v současnosti čínská delegace zúčastňuje schůze OSN o změně globálního ovzduší roku 2007 na indonéském Bali s aktivním a pozitivním stanoviskem.
Qing Gang řekl, že čínská strana se domnívá, že opatření vůči změně ovzduší jsou globální otázkou. Nemůže se odklonit od „Rámcové smlouvy o změnách podnebí OSN" a „Kjótského protokolu" .
Qin zdůraznil, že především rozvinuté země mají uplatňovat povinnosti na snížení emisí a poskytovat rozvojovým zemím fond i techniku.

Čínský státní úřad pro ochranu životního prostředí dnes vydal „Přehled plánů důležitých státních oblastí ochrany ekologických funkcí", ve kterém bylo objasněno, že v takových oblastech je třeba omezit rozvoj průmyslu s vysokou spotřebou energie a vysokým stupněm znečištění.
V přehledu se uvádí, že v oblasti ochrany ekologických funkcí je třeba podle podmínek racionálně plánovat rozvoj odvětví. A je třeba podle zákonů zavřít podniky, které vážně poškodily životní prostředí a regionální ekologii.
Cílem založení oblastí ochrany ekologických funkcí je ochrana ekologického systému, včetně vodních pramenů, rozmanitosti přírody atd. V současnosti je v Číně 18 takových zkušebních oblastí na státní úrovni, včetně pramene Dlouhé řeky, pramene Žluté řeky atd.

Tvrdohlavá statkářka donutila arogantní stát jednat
Hradec Králové - Kdyby se všichni chovali jako statkářka Ludmila Havránková z Plačic u Hradce Králové, mohli jsme mít státní úředníky pokornější a vstřícnější. Šestnáct let se snažila domluvit na výměně svých polí za jiná, aby se kolem jejího statku mohla dostavět dálnice. Slyšela jen urážky a výhrůžky.
Ředitelství silnic a dálnic se ji pokusilo vyvlastnit, nedodrželo zákon a bylo přinuceno jednat. Dohoda na výměně pozemku je hotova...

V Ostravě musí vynaložit na splnění legislativních požadavků Evropské unie 1,5 miliardy korun
Až kolem 1,5 miliardy korun potřebují Ostravské vodárny a kanalizace (OVaK) na investice nezbytné pro splnění legislativních požadavků v oblasti čištění odpadních vod.


 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů