Sobota, 20. dubna 2024

Cena zdraví a bezpečného životního prostředí

Business Leaders Forum vyhlašuje již 17. ročník prestižní soutěže pro soutěžní projekty dokončené v roce 2007
Cena zdraví a bezpečného životního prostředí

K účasti vybízí všechny, kdo pozitivně ovlivňují životní prostředí ve svém okolí: podniky, místní komunity, zastupitelstva, školy, nevládní a další organizace.

Vítězem soutěže se stane subjekt, který dosáhl nejlepší měřitelný výsledek ve zlepšení životního prostředí, bezpečnosti práce, zdraví zaměstnanců nebo obyvatel. Získá uznání a publicitu jako organizace, pro niž je ochrana životního prostředí a trvale udržitelný rozvoj důležitou prioritou.

Přihlášení do soutěže je možné do 31. Prosince 2007 a je zcela jednoduché: zájemce o soutěž charakterizuje na 1 – 2 stranách textu projekt, který znamenal přínos ke zdraví nebo ke zlepšení životního prostředí: jednu konkrétní akci, investici či jinou aktivitu, ukončenou v roce 2007. Zároveň uvede její náklady a měřitelné přínosy.

Jedním z významných hodnotících kritérií je dobrovolnost – proto se soutěže nemohou účastnit projekty, realizované pod hrozbou restrikce, penále nebo nařízené legislativou.

Více informací o Ceně: www.blf.cz.

BLF využilo možnost českou Cenu zdraví a bezpečného životního prostředí propojit s Evropskou cenou: THE EUROPEAN BUSINESS AWARDS FOR THE ENVIRONMENT. Vyšle do ní nejlepší projekty, které budou v mezinárodním měřítku soutěžit ve čtyřech samostatných kategoriích: environmentální management, produkt, proces a mezinárodní spolupráce.

Více informací o Evropské ceně: ec.europa.eu

S pozdravem
Ing. Tomáš Nejedlo
Business Leaders Forum
tel: 420 22421 6275,
e-mail: blf@blf.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů