Pátek, 29. března 2024

Pokud je to tak, jak se to jeví, bude mít vicepremiér Bursík docela problém

Pokud je to tak, jak se to jeví, bude mít vicepremiér Bursík docela problém
Pokud je to skutečně tak, jak se to jeví, bude mít vicepremiér Bursík docela problém: část restituovaného paláce na Malé Straně pronajímá spolu s bratrem - spolumajitelem různým firmám. O.K. A to nikoliv přímo, ale prostřednictvím vlastní firmy Ecoconsulting. O.K. Pokud je ovšem pravda, že Bursíci pronajímají prostory své firmě za ceny netržní, tedy nízké a ta je pronajímá dál za ceny tržní, tedy vysoké, přičemž zdanění fyzických osob je v tomto případě 32% a firemní 22%, je to daňový únik jako hrom, neboť na takovou vyčuranost zákon pamatuje.
p.s. A zároveň to ukazuje, jak mizerný je systém různého zdanění stejného podnikání...

V Národních listech vyšel dne 23. srpna 1925 článek historika Josefa Pekaře "K boji o Husa" a v něm tyto skvostné věty: Naše doba ukládá nám problémy mnohem vážnější a nezbytnější, než stálé rozčilování o spory minulosti. Píše se nyní mnoho o smyslu našich dějin. Kdybych měl se o to pokusiti, abych také sám přispěl nějakým agitačně výchovným výkladem našich dějin k polepšení Čechů přítomnosti, řekl bych asi: "Smysl" českých dějin je, že Čechové, kdykoliv se dopracovali vysoké úrovně svobody a samostatnosti, podvrátili sami obojí v zápětí nedostatkem rozumné umírněnosti - a to jak v oboru života politického, tak duchovního.

Rozhodně neumírněný byl ovšem dnes Ivan Hofman v Radiožurnálu, když promlouval "o boji proti globálnímu oteplování, které je zároveň bojem za mír, za prosperitu a za svobodu..." (I kdybychom padli všici, vstanou noví bojovníci, chce se mi "internacionálně" dodat..)
Když se holt z potencionálního kšeftu udělá náboženství - a tím ještě mnohem větší kšeft - (a chybí už jen upalování lidí s jiným názorem), dostává rozum vždy na frak. Proto také Ivan Hofman bez uzardění vypustil z úst větu: "Dnes, když se prokázalo, že lidská chamtivost ničí naši modrou planetu..."

Stejně neumírněně se chová současný "papež" nového ekonáboženství Al Gore: z letiště v Oslo si přijel pro Nobelovu cenu hromadnou dopravou. "Musíme konat!" vykřikoval přitom. Možná nakonec prodá i svůj americký dům, v němž spotřebovává, v porovnání s americkým průměrem, desateronásobky energie. Ale silně o tom pochybuji. Všichni "papežové" a jim podobní vždy hlásají chudobu a přitom žijí v přepychu z peněz blbců, co jim věří...

Vánoce se kalupem blíží a pokud ještě nemáte všechny dárky pohromadě, můžete si na adrese m.vitovcova@volny.cz objednat na dobírku až do domu knížku "Anglická poezie v překladech Miroslava Macka". Pár desítek kousků je ještě na skladě.

Miroslav Macek, www.viditelnymacek.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů