Pátek, 29. března 2024

Fair Trade dárek pod stromek

Fair Trade dárek pod stromek
Pokud nevíte, co letos nadělit svým blízkým, zaměstnancům, obchodním partnerům či věrným zákazníkům na Vánoce, jedním z tipů může být dárek z Fair Trade (spravedlivého obchodu). Potěšíte obdarované a zároveň pomůžete nejchudším rodinám v rozvojových zemích.

Na webové stránce www. e-fairtrade.cz koupíte bio mletou kávu, různé druhy bio čajů, bio kávová zrna v čokoládě, červené víno z Jihoafrické republiky Shiraz Moonlight Organics 2003 nebo suché bílé víno bio Ilula Colombard 2006 ze stejné země.

Spravedlivý obchod je alternativou k běžnému mezinárodnímu obchodu, usiluje o etický přístup k obchodování, který zejména ve vztahu k znevýhodněným malým výrobcům z rozvojových zemích v konvenčním obchodě chybí. Fair Trade například platí zemědělcům výkupní ceny, které spravedlivěji oceňují jejich práci a umožňují žít důstojnější život. Staví se proti otrocké a dětské práci, díky němu mohou chodit děti farmářů do školy a získávat vzdělání. Prosazuje ekologicky šetrné hospodaření a většina produktů ze spravedlivého obchodu má také certifikaci bio.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů