Středa, 24. dubna 2024

Férové mohou být výrobky i rande

Férové mohou být výrobky i rande
"Čekáte na lásku a ona nejde? Zkuste Fér rande." Láká firma Excellent Plzeň nejen na seznámení s potenciálními protějšky, ale i férovými produkty.

Fair Trade neboli spravedlivý obchod, který usiluje o odstranění chudoby, dětské práce a ničení životního prostředí v rozvojových zemích, dosud přebývá v Čechách především ve specializovaných prodejnách, avšak zvolna se přidávají i velké společnosti. Například řetězec dm drogerie se rozhodl pro zkušební promo prodej. Ve všech 120 pobočkách se objevilo 11 férových pochoutek a dárkový vánoční balíček s férovými produkty. Podobně několik férových výrobků (káva, čaj, čokolády, sušenky a třtinový cukr) se objeví od nového roku také v nabídce společnosti Office Depot (donedávna Papirius).

Firma Excellent Plzeň se věnuje distribuci fair trade výrobků a jejich propagaci a letos přišla sice možná na trochu krkolomný, nicméně funkční způsob, jak dát o sobě vědět. Fér rande vychází z modelu tzv. rychlého rande, kdy mají nezadaní možnost se seznámit hned s více protějšky najednou. K tomu přidává navíc multikulturní program, při němž se účastníci dozvědí něco o rozvojové problematice a problematice "Fair Trade". Produkty mají během seznamovacího večera také možnost ochutnat. Na Fér rande se může sejít až 15 mužů a 15 žen, přičemž existuje i speciální kategorie pro křesťany.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů