Čtvrtek, 28. března 2024

Nokia posiluje svůj postoj k ekologii

Nokia posiluje svůj postoj k ekologii

Nokia již delší dobu pracuje na ekologicky šetrných řešeních - připomeňme opatření u nabíječek telefonů, ekologický telefon Nokia 3110 Evolve nebo ekologický koncept mobilního telefonu. Nyní se Nokia připojila k programu na ochranu klimatu - WWF Climate Savers - s tím, že do roku 2010 chce využívat ekologicky šetrné zdroje energie k napájení 50 procent svých zařízení a do roku 2012 plánuje snížit celkovou spotřebu energie v rámci společnosti o 6 procent.


Představitelé organizace WWF jsou potěšeni závazky v oblasti ochrany klimatu, které na sebe společnost Nokia vzala s cílem dosáhnout významných úspor energie v rámci svého vlastního provozu a rovněž úspor při používání jejích produktů,
" uvedl generální ředitel organizace WWF International, James P. Leape. "
Když celosvětově známá společnost s obrovskou zákaznickou základnou přijde s nadšenou iniciativou na ochranu klimatu, podpoří to názory, že musíme řešit problematiku změny klimatu rychle a na celosvětové úrovni.

Kirsi Sormunen, viceprezident divize Environmental Affairs ze společnosti Nokia, uvedl: "
Jako největší výrobce mobilních telefonů na světě neseme svou odpovědnost a musíme hledat cesty, jak bojovat se změnami klimatu. Nejde jen o velká gesta. Jedná se o každodenní záležitosti, jež - když uvážíme násobící se efekt našich operací nebo 900 miliónů uživatelů s mobilním telefonem Nokia na celém světě - mohou mít obrovský dopad. Kromě toho hledání nových cest, jak zvýšit efektivitu a dosáhnout inovací, dává naší činnosti ten správný obchodní smysl.

A čím konkrétně se Nokia zavazuje?

Energetická účinnost produktů
Mnoho energie je zbytečně plýtváno pokud jsou nabíječky v zásuvce po dobití mobilu. Nokia za posledních devět let omezila spotřebu energie ve stavu "no-load" (stav, kdy je nabíječka již zbytečně v zásuvce) o 50%, do roku 2010 chce omezit o dalších 50%. Mimo to bude uživatele více nabádat k včasnému vytažení ze zásuvky (viz článek).

Kanceláře a sídla
Díky projektům na úsporu energie, které společnost Nokia realizovala od roku 2003 do roku 2006 v Evropě, Americe a v Číně, snížila společnost svou celkovou celosvětovou spotřebu energie o 3,5 procenta. Nokia nyní usiluje o další úspory. V období 2007 až 2012 by ráda dosáhla snížení spotřeby o dalších 6 procent v porovnání s úrovní roku 2006.

Ekologicky šetrné zdroje energie
V současné době kryje Nokia 25 procent energie potřebné na provoz jejich zařízení na celém světě z ekologicky šetrných zdrojů. Společnost plánuje zvýšit tento údaj do roku 2010 na 50 procent.

Zdroj: Nokia

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů