Pátek, 19. dubna 2024

Začíná sedmý ročník soutěže Cesty městy

Začíná sedmý ročník soutěže Cesty městy
Nadace Partnerství vyhlásila 8. února 2008 sedmý ročník soutěže Cesty městy, zaměřené na zklidňování dopravy ve městech a obcích. Soutěž se uskuteční ve dvou kategoriích: pro sídla do 3000 obyvatel a nad 3000 obyvatel. Soutěžní projekty je nutno zaslat do 30. 4. 2008, nejlépe prostřednictvím elektronického formuláře, který je k dispozici na adrese www.nadacepartnerstvi.cz Na této adrese najdete také podrobné podmínky soutěže a přehled všech 102 projektů z předchozích ročníků včetně fotodokumentace.

Do soutěže je možno přihlásit dopravní řešení veřejných prostor měst a obcí se zaměřením především na optimální uspořádání automobilové, cyklistické a pěší dopravy, která byla uvedena do provozu v období mezi 1. 1. 2003 a 30. 4. 2008.

Třináctičlenná hodnotící komise, kterou tvoří dopravní odborníci, projektanti, zástupci státní správy a ziskového i neziskového sektoru, bude posuzovat u přihlášených projektů jejich celkovou kvalitu, přínos pro zvýšení bezpečnosti provozu a rovněž komplexnost (sladění dopravy hromadné a individuální automobilové, cyklistické, pěší) i inovativnost řešení. Nejlepší budou odměněny finanční prémií (mezi letošní vítěze může být rozděleno až 300 tisíc Kč), dále zvláštní cenou měsíčníku Moderní obec a zvláštní cenou - radarem signalizujícím okamžitou rychlost, který věnuje do soutěže společnost 3M Česko. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny během Evropského týdne mobility 18. září 2008.

Generálním partnerem soutěže Cesty městy je společnost Škoda Auto, záštitu nad ní jako již tradičně převzal odbor BESIP Ministerstva dopravy ČR. Dalšími partnery jsou společnost 3M Česko, Svaz měst a obcí ČR a Národní síť zdravých měst ČR. Hlavním mediálním partnerem je měsíčník Moderní obec.

Bližší informace o soutěži poskytne Ing. Petr Šmíd, tel.: 241 771 255, petr.smid@nap.cz .

AUTOR: RADEK PATRNÝ
Nadace Partnerství


Přehled důležitých termínů

8. 2. 2008 - vyhlášení 7. ročníku soutěže,

30. 4. 2008 - uzávěrka přihlášek,

18 .9. 2008 - slavnostní vyhlášení výsledků 7. ročníku a předání cen.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů