Čtvrtek, 28. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Hospodaření v městských lesích loni vyneslo městu Aš 2,86 milionu korun. „Část zisku použijeme na pěstební činnost v lesích, část na údržbu městské zeleně,“ informoval mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. Hospodářský výsledek významně ovlivnila lednová kalamita, po níž lesníci zpracovali 11 690 metrů krychlových dřevní hmoty. Aš vlastní 662 hektarů lesa v Aši a jejím okolí, z toho také 20 hektarů ve Spolkové republice Německo.

Doplnění technologie úpravny vody v Plavu, rekonstrukce technologie čerpací stanice Hlavatce na Českobudějovicku či rekonstrukce čerpací stanice Těšovice na Prachaticku - to jsou jen některé z hlavních investičních akcí Jihočeského vodárenského svazu, které pro letošek schválila jeho dozorčí rada. Jihočeská vodárenská soustava zásobuje pitnou vodou na 390 tisíc Jihočechů.
"Všechny investice se projeví v kvalitě vody. V předloňském a loňském roce jsme sanovali poměrně dlouhé potrubí mezi vodojemy Zlukov a Zdova směrem na Milevsko, kde druhotné zaželeznění vody se nyní nenásobí," prozradil ředitel vodárenského svazu Antonín Princ.

Britské sdružení výrobců balené vody (BWIO) připravuje reklamní kampaň, jež by měla být odpovědí na současnou vlnu tamního ekologického odporu proti tomuto druhu zboží. Kampaň, kterou BWIO chystá na léto tohoto roku, má zákazníkům poskytnout informace o balené vodě a propagovat její výhody. Výrobci touto iniciativou chtějí dokázat, že se recyklací lahví a dalšími prostředky snaží pomoci snížení dopadu jejich průmyslu na životní prostředí.

Obyvatelé ostravského obvodu Radvanice a Bartovice vyzvali krajský úřad, aby přezkoumal povolení, která vydal pro provoz společnosti ArcelorMittal Ostrava. Lidé z této městské části se domnívají, že povolení vydaná pro firmu v Česku nezohledňují katastrofální stav znečištění ovzduší v obvodu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů