Čtvrtek, 28. března 2024

Ekologická kuchyně? Musí mít skleník!

Ekologická kuchyně, jejíž dominantou je skleník, je absolutní novinkou, s níž přišli italští návrháři! Šetří životní prostředí a sami si v ní můžete vypěstovat všechny bylinky.
Ekologická kuchyně? Musí mít skleník!
Dominantou je skleník
 
Jednoduché linie, moderní design, kombinace dřeva, kovu a skla – tak by se dala stručně popsat novinka mezi kuchyněmi od italské firmy Arclinea. Možná vás napadne, čím je tedy tak neobvyklá a originální. Skleníkem! Dominantou této kuchyňské sestavy totiž není ani linka, ani ostrůvek, ale velká skleněná krychle, v níž si můžete v létě i v zimě vypěstovat veškeré bylinky, které k vaření potřebujete.
 
Moderní design, ostré linie, jednoduchost – to je pro tuto kuchyni samozřejmostí. Na první pohled vás v ní však zaujme něco jiného: skleník!
 
 
Bylinky z jižních svahů
 
Oregano, bazalku, tymián nebo třeba pažitku či petrželku – to vše můžete mít vždy čerstvé a po ruce. A chutnat budou, jako by vyrostly na prosluněných jižních svazích. Speciální technologie, kterou je skleník vybaven, totiž dokonale imituje svit slunečních paprsků, a tak ať je teplo, nebo zima, budete je mít vše vždy čerstvé a při ruce.
 
Bylinky, které v tomto skleníku vypěstujete, budou chutnat, jako by vyrostly na jižních prosluněných svazích.
 
 
Ekologie na 100 %
 
Originální skleník však zdaleka není jedinou výhodou této kuchyně. Hlavní roli hraje fakt, že je stoprocentně ekologická. Veškerý použitý materiál, ať již je to sklo, hliník nebo ocel, je totiž recyklovatelný. Výrobce myslí i na spotřebu dřeva a lesy šetří tím, že k výrobě dvířek a dalších částí používá tzv. »ekologické panely«. Co se pod tímto pojmem skrývá? Recyklované dřevo (především teak a dub), které na rozdíl od klasického dřeva má řadu výhod – je pevnější, odolnější a drží tvar. A společnost šetří životní prostředí i jinak – výrobky splňují třídu E1 na emise formaldehydu a použité barvy a laky jsou zásadně na vodní bázi.
 
Skleníkem ale výhody této kuchyně zdaleka nekončí. Jásat mohou všichni ekologičtí aktivisté i ti, kteří jen rádi šetří přírodu. Tato kuchyně je totiž stoprocentně ekologická.
 
 
Kuchyně je nejen ekologická, ale má také řadu praktických přihrádek a detailů, které mnohdy vyjíždí po zmáčknutí knoflíku. Schováte do ní zkrátka všechno – od nádobí po čisticí prostředky.
 
 
Součástí sestavy je i praktická deska vedle dvoudílného dřezu, která poslouží jako pracovní plocha i stůl a navíc je výškově nastavitelná. Snadno ji zvednete či snížíte podle svých momentálních potřeb.
 
 

Autor: Monika Brabcová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů