Středa, 24. dubna 2024

Simulační hra jako metoda v ekologické výchově

Simulační hra jako metoda v ekologické výchově
Ve čtvrtek 13. března v budově Krajského centra vzdělávání v Plzni proběhne seminář Simulační hra jako metoda v ekologické výchově. Seminář pořádá KCVJŠ Plzeň a Občanské sdružení Ametyst, jehož lektorky seminář povedou.

První část semináře bude věnována důležité teorii - účastníci semináře se seznámí s metodickými přístupy ke hrám ve výuce, s důrazem na hry simulační, a s ukázkami aktuálních případových studií hodnocení vlivů na evropsky významné lokality, které mohou tvořit jádro simulační hry. Druhá část semináře bude zaměřena prakticky – účastníci semináře se do simulační hry zapojí a získají tak konkrétní zkušenosti s průběhem simulačních her, jež je možné začlenit do výuky jako jednu z forem realizace environmentální výchovy.

Seminář je určen pedagogickým pracovníkům, doporučen především vyučujícím zeměpisu, biologie nebo občanské výchovy na ZŠ i SŠ. Lektorky Občanského sdružení Ametyst si kladou za cíl pomoci pedagogům při realizaci ekologické výchovy na školách, především v souvislosti ze zavedením rámcového vzdělávacího programu, v němž je environmentální výchova jedním z průřezových témat. Seminář samozřejmě poskytuje i příležitost k setkání a vzájemné výměně zkušeností v oblasti enviromentální výchovy.


Další informace Vám poskytne:

Lenka Navrátilová
M: 737 406 888
E: lenka.navratilova@sev-ametyst.cz

Občanské sdružení Ametyst
Koterovská 84
326 00 Plzeň
T: 377 444 084
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů