Pátek, 19. dubna 2024

Ceny za ekologické inovace

Ceny za ekologické inovace

Na mezinárodním veletrhu Tire Technology Expo, který se konal koncem února v Kolíně nad Rýnem, byly poprvé uděleny ceny za inovaci a výjimečnost. Oceněny byly přitom zejména technologie a produkty, jež jsou ohleduplné vůči životnímu prostředí.

Michelin získal cenu Tire Technology of the Year za soustavný vývoj svých pneumatik řady Energy Saver. K posledním výrobkům z této řady patří pneumatika pro vůz Peugeot 308 se směsí založenou na silice, která omezuje valivý odpor, snižuje spotřebu paliva a emise CO2.

Bridgestone obdržel titul „Výrobce roku“ za „četné úspěchy za posledních 12 měsíců“. Patří k nim například rozšíření jeho evropského zkušebnímu terénu, výroba radiálních pneumatik pro nový Airbus A380 a účast společnosti na různých globálních ekologických projektech ve spolupráci s takovými organizacemi jako World Wildlife Fund (WWF). Společnost byla oceněna též za své zapojení do bezpečnostní kampaně „Think before you drive“ (Přemýšlej, než budeš řídit).

Dalšími držiteli cen, které udělují vydavatelé Tire Technology International a v jejichž porotě je 15 průmyslových expertů, jsou dále:
Ústav mechaniky a výpočetní techniky na Leibnitzově univerzitě v Hannoveru (za design a pokročilý software k modelování pneumatik).
Global Resource Corporation (cena za ekologický počin roku udělena za mikrovlnný proces získávající olej z odpadních pneumatik.
Herbert Maschinen und Anlagenbau (cena Dodavatel roku za vývoj technologie lisování).

http://www.pneurevue.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů