Čtvrtek, 25. dubna 2024

Bývalá IBM uvedla vlastní dosud nejekologičtější PC

Bývalá IBM uvedla vlastní dosud nejekologičtější PC

Čínské Lenovo, vlastník počítačové divize IBM, uvedlo nový stolní počítač, který je údajně firemním nejekologičtějším výrobkem. Stolní počítač ThinkCentre M57/M57P je prvním modelem této řady vyrobený z recyklovaných spotřebních plastů.

Systém obdržel mimo jiné i certifikaci GreenGuard. Vyhověl tak v testu na přítomnost 2000 chemických emisí. Certifikát udílí organizace GreenGuard Environmental Institute, která již schválila přes 150 tisíc produktů a materiálů z hlediska emisí těkavých organických látek a dalších chemikálií.

"Ekologický" ThinkCentre M57/M57P se řadí do kategorie takzvaných ultra-kompaktních stolních počítačů. Podle IDC bude celosvětově růst poptávka právě po těchto systémech mezi lety 2008 a 2011 o necelých 40 procent.

Desktopy M57P Eco jsou o 25 procent menší než předchozí verze produktů ThinkCentre. Pro srovnání - jsou menší než běžný telefonní seznam.

M57/M57P obsahují také bezpečnostní čip Trusted Platform Module (TPM), který prostřednictvím hardwaru šifruje klíče, hesla a digitální certifikáty – a chrání tak informace před útoky zvnějšku.

Cena počítačů závisí na konfiguraci. Například ve stroji za 14 000 korun s daní nalezne uživatel dvoujádrový čip, 1 GB operační paměti, 160 GB disk a DVD vypalovačku.

http://www.novinky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů