Úterý, 23. dubna 2024

Novou ředitelkou České inspekce životního prostředí je Eva Tylová

Novou ředitelkou České inspekce životního prostředí je Eva Tylová

Ministr životního prostředí Martin Bursík včera jmenoval do funkce ředitelky České inspekce životního prostředí (ČIŽP) ing. Evu Tylovou, která uspěla nejlépe ve výběrovém řízení na tuto funkci. Nová ředitelka ČIŽP má dlouholeté zkušenosti jak z práce na ministerstvu, tak v samotné inspekci.

Eva Tylová vystudovala Fakultu jadernou a inženýrskou ČVUT. Po studiích pracovala šest let v Ústavu pro výzkum,  výrobu a využití radioizotopů. Od roku 1992 pracuje v resortu životního prostředí. Nejprve na začátku 90. let strávila rok v Českém ekologickém ústavu v oddělení posuzování vlivů na životní prostředí (EIA), v roce 1993 nastoupila na MŽP, kde se zabývala problematikou EIA a později ekologických škod. V roce 1998 byla jmenována ředitelkou sekce technické ochrany životního prostředí MŽP, o rok později náměstkyní ministra.

V letech 2002 – 2003 byla pověřena řízením ČIŽP. Poté několik let působila jako poradkyně v oblasti životního prostředí a věnovala se komunální a regionální politice. Do resortu se vrátila v roce 2007, kdy byla jmenována náměstkyní ředitele ČIŽP.V únoru 2008 se přihlásila do výběrovho řízení na pozici ředitelky inspekce, v něm uspěla nejlépe ze všech uchazečů.

Evě Tylové je 48 let, je vdaná a má dvě děti.

Další informace:

www.cizp.cz
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů