Pátek, 19. dubna 2024

Jaro pro Zemi pokračuje

Jaro pro Zemi pokračuje

Kampaň Jaro pro Zemi byla zahájena minulý týden vyhlášením výtvarné soutěže Můj kousek Země, kterou pořádá Česká geologická služba ve spolupráci s MŽP. Úspěšně pokračuje dalšími soutěžními aktivitami:

Včera proběhlo v Brně vyhlášení výsledků soutěže Co2 vy na to? Soutěž pořádala pod záštitou MŽP Nadace Partnerství a British Council. Vítězným se stal nakonec tým studentů Vysoké školy ekonomické, kteří navrhli sérii opatření ke snížení energetické náročnosti provozu svého univerzitního kampusu.

Ještě o tomto víkendu je možné navštívit Veletrh Biostyl na pražském holešovickém výstavišti nebo pomoct na naučné stezce na Křivoklátsku (kontakt: ČSOP Křivoklát – Ing. Ivan Kasalický).

Příští sobotu (5. dubna) se v rámci akce Ukliďme svět koná úklid břehových porostů v biokoridoru Hloučela v Prostějově. Pořádá Český svaz ochránců přírody, regionální sdružení Iris Prostějov. Více informací podá Eva Zatloukalová.

Kampaň MŽP na podporu akcí pro veřejnost související s ochranou životního prostředí. Stále se můžete do kampaně se svou akcí zapojit, stačí poslat e-mail na adresu jaroprozemi@env.cz. Další informace o kampani najdete na webových stránkách kampaně.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů