Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Ekologické argumenty jsou u spotřebitelů při nákupu stále důležitější, proto se německá rada pro reklamu rozhodla sledovat v komerční reklamě argumenty spjaté s životním prostředím, aby tak zabránila možným manipulativním trikům. Dosud nebyly ochrana životního prostředí a výroky k ní se vztahující tématem, na které by si spotřebitelé mohli u rady stěžovat. "S rostoucím množstvím reklamy s eko-argumenty se to může rychle změnit," obává se předseda německé rady Hans-Henning Wiegmann.

Novoklasicistní monumentální stavba Podolské vodárny v Praze z let 1925 až 1929 podle projektu Antonína Engela se stala cílem návštěvníků Dne otevřených dveří Muzea pražského vodárenství, který se uskutečnil o víkendu při příležitosti Světového dne vody.

Česko a USA se na hlavní smlouvě k radarové základně definitivně dohodnou během pár dní. Do summitu NATO, nebo během něj, očekává vyjednavač o smlouvě a náměstek ministra zahraničí Tomáš Pojar. Američané prý ustoupili ve zbývající sporné části týkající se ekologie: "Tím se nám uvolnila cesta k tomu, abychom tuto kapitolu mohli dojednat. Respektive abychom mohli dočistit tu smlouvu."

Lidé, kteří věří, že se odpadky, vyhozené do popelnice, přetransformují už v popelářském voze na úžasné a voňavé věcičky, by se měli někdy jít podívat na opravdovou smradlavou skládku. Nejen ta stále rostoucí hromada, ale také fakt, kolik odpadků je na skládce zbytečně, protože by mohly být vytříděny, by mohl leckomu otevřít oči. Tedy nejen to, mohl by leckoho přesvědčit, že třídit odpadky není zase takový nesmysl.
Nejsem příznivcem šokujících příkladů, jakými občas někdo na internetu varuje třeba před rychlou jízdou autem a připojuje k tomu drastické fotky strašlivých nehod. Jenomže dokud bude ke třídění v televizi lákat reklama s klukem, který chodí k těm barevným kontejnerům jen kvůli zajímavému výstřihu paní, co tam chodí taky, tak se na tu skládku fakt nezajde nikdo podívat...

Správci silnic v Opavě, Ostravě, Frýdku-Místku a Krnově mají předložit návrhy, jak dodrží hlukové normy
Hluk z automobilové dopravy překračuje na řadě míst Moravskoslezského kraje zákonem povolené normy. Největší problémy s dodržováním limitů jsou v Opavě, Ostravě, Krnově a Frýdku-Místku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů