Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

E.ON (EOA), největší německá utilita, se chce stát největším evropským producentem elektrické energie vzniklé při spalování odpadu. V rozhovoru pro média to prohlásil Carsten Staeblein, ředitel divize odpovídající za spalování odpadu. Akcie společnosti oslabují o 1,37% na 116,70 EUR.

Třetí zasedání Monitorovacího výboru OP Životní prostředí se bude konat ve čtvrtek 17. dubna 2008 od 10 hodin v sále Paláce Dunaj, Národní třída 10, Praha 1.
Na programu jednání je schválení Implementačního dokumentu a plánu čerpání Technické pomoci OPŽP na rok 2008, Zpráva o průběhu realizacace OPŽP a Představení návrhu Komunikačního plánu.

Zadavatelé reklamy v Británii nadužívají podle průzkumu britské pobočky agentury Euro RSCG obrazových klišé při komunikaci ekologických aspektů a závazků svých produktů. Značky jako Ariel, HSBC, Philips a Ben & Jerry's použily v reklamě motiv ledního medvěda, Toyota, Volkswagen a Ibuyeco.co.uk zobrazují v reklamě květinové a přírodní motivy. Dalšími nadužívanými motivy jsou tající sněžné vrcholky hor a v přírodě si hrající děti. "Spotřebitelům vizuály splynout do ,zeleného' moře, které nedokáže vyvolat reakci. Spoléhání na stále ty samé obrazy udržuje představu ,greenwashingu', tedy situace, kdy mnoho značek hovoří 'zeleně', často však bez důvodu," hodnotí stav Russ Lidstone, šéf strategie londýnské Euro RSCG.

Organizátoři her v Pekingu se Mezinárodnímu olympijskému výboru zaručili, že během her nebudou mít novináři problémy s přístupem k internetu, který je v zemi cenzurován. Nebudou prý také problémy s přímými televizními přenosy ani s často kritizovaným znečištěným ovzduším.

Známý čínský aktivista Chu Ťia půjde na tři roky do vězení. Brojil proti ničení životního prostředí, bojoval za náboženskou svobodu a práva lidí, kteří se nakazili virem HIV, a kritizoval i nedávný zásah Pekingu v Tibetu.

PARDUBICE Vojenské letiště v Pardubicích bude v dubnu hodně vytížené až do pozdních večerních hodin. Stejně jako v minulých měsících plánují vojáci cvičné lety pilotů na pracovní dny, od pondělí do čtvrtka. „V souvislosti s přechodem na letní čas a vzhledem k nutnosti výcviku pilotů v nočních hodinách, dojde k prodloužení doby letových akcí. Letouny L-39, L-410, Mi-2 a Mi-17 budou v činnosti od 9 do 23 hodin. Poslední vzlety budou v rámci výcviku prováděny ve 22 hodin s postupným návratem letounů na letiště do 23 hodin,“ uvedla kapitánka Iva Machová z letiště. V dubnu bude podle ní intenzivnější výcvik na vrtulníku MI-17, což oproti minulým měsícům přinese zvýšení provozu této techniky ve večerních a nočních hodinách

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů