Úterý, 23. dubna 2024

Najekologickejši je Fiat

Najekologickejši je Fiat
Talianska automobilka prvá vďaka prevahe malých vozidiel s motormi nízkych kubatúr

Automobily Fiat predané v roku 2007 dosiahli priemernú hodnotu emisií 137,3 gramu na kilometer. Je to najlepší výsledok spomedzi prvej desiatky najpredávanejších značiek v Európe.

Na druhom mieste sa umiestnil Peugeot (141,9) a tretí skončil Citroën (142,2). Talianska automobilka dosiahla prvenstvo vďaka prevahe malých vozidiel s motormi nízkych kubatúr vo svojom portfóliu.

Na ďalších miestach rebríčka, ktorý vypracovala a zverejnila britská spoločnosť JATO Dynamics – rešpektovaná autorita v odbore analýz automobilového trhu –, skončili: 4. Renault (146,4 g/km), 5. Toyota (148,8 g/km), 6. Ford (149,1 g/km), 7. Opel/Vauxhall (152,9 g/km), 8. Volkswagen (161,7 g/km).

Záver poradia patrí prestížnym značkám 9. BMW (176,7g/km) a 10. Mercedes-Benz (188,4 g/km). Aj keď priemerné hodnoty emisií produkované ich vozidlami v porovnaní so značkami z čela poradia nevyznievajú práve lichotivo, v pomere k veľkosti a výkonu predávaných modelov ich hodnoty považuje analýza za úspech.


Foto - Fiat

http://auto.etrend.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů