Úterý, 16. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

V zoufalé situaci se podle starosty Brna-Starého Lískovce ocitli obyvatelé této městské části poté, co v zimě bezdomovci rozkradli hliníkovou protihlukovou stěnu dělící čtvrť od nedaleké dálnice D1. Na obnovu kilometr dlouhé stěny nemá Ředitelství silnic a dálnic peníze. Chce proto požádat o pomoc ministra dopravy Aleše Řebíčka

Jsou to již dva roky, co americká hotelová síť zapojila do zeleného programu "We care!" hotely v Evropě a Africe. K šetrné péči o životní prostředí v rámci zeleného projektu nabádá nejen své hosty a zaměstnance, ale i dodavatele. Koncept projektu je zaměřen na pracovní a domácí prostředí především v oblastech, jakými jsou spotřeba energie a vody, omezení produkce odpadu, chemických látek a celkové snížení míry znečištění. Účelem této iniciativy je, aby zaměstnanci zavedli zlepšující opatření do praxe.
Jen v minulém roce společnost Hilton ušetřila na energiích přes 10 % napříč svým portfoliem ve více než 80 hotelích v Evropě. Spotřeba vody klesla o celých 5 %, což se dá porovnat se 75 olympijskými bazény nebo se 187 miliony litrových lahví vody. Emise oxidu uhličitého při přepočtu na nocleh jednoho hosta poklesly o téměř 11 %, ve výsledku to znamená ušetřených 10 200 tun oxidu uhličitého, což se dá přirovnat k odstranění 2200 automobilů ze silničního provozu.

Philips přichází v dubnu na český trh se třemi novými modely tzv. ekologických televizorů. Takto Philips označuje své modely, které přinášejí úsporu energie, minimalizaci obsahu nebezpečných látek, snížení hmotnosti, redukci obalu a další.

Předseda výboru sportovního lékařství při mezinárodním olympijském výboru Arne Ljungqvist /arne linkvist/ před několika dny při interview s novináře prohlásil, že pekingské ovzduší je pro sportovce ve většině disciplín bezpečné.
Ljungqvist je odborník v oblasti sportovního lékařství, před několika dny při interview prohlásil, že důkazy ukazují, že kvalita pekingského ovzduší se velmi zlepšila. Pekingské ovzduší je pro sportovce ve většině disciplín bezpečné, také nezpůsobí zdravotní problémy sportovců, proto není třeba se strachovat. Média nesmí vědomě propagovat špatné zprávy.
Ljungqvist uvedl, že mezinárodní olympijský výbor děkuje pekingské vládě a pekingskému olympijskému výboru za zlepšení kvality ovzduší.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů