Pátek, 19. dubna 2024

Moravskoslezský kraj vyhlásil pilotní ročník ekologické soutěže pro podnikatele

Moravskoslezský kraj vyhlásil pilotní ročník ekologické soutěže pro podnikatele

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Malí živnostníci i firmy podnikající v našem regionu mají ode dneška možnost zapojit se do nového projektu. Kraj vyhlásil pilotní ročník ekologické soutěže s názvem "Podnikatel roku 2008 z hlediska vztahu k životnímu prostředí v Moravskoslezském kraji".


"Hlavním cílem právě vznikající ekologické soutěže je motivace k šetrnému vztahu k životnímu prostředí," vysvětlil první náměstek hejtmana a zároveň předseda výběrové komise Pavol Lukša a dodal: "Podnikatelé jsou hnacím motorem společnosti. Pokud se podaří, aby byly jejich zájmy propojeny s potřebou environmentálního vzdělávání, partnerskou spoluprací, osvětou a otevřeným přístupem k veřejnosti, dá se očekávat, že se celospolečensky zvýší zájem občanů o přírodu, o stav životního prostředí okolo nás."

Soutěž by měla přispět ke zvýšení úrovně komunikace v oblasti životního prostředí mezi podnikateli, zástupci veřejné správy a veřejností. Měla by motivovat k maximálnímu využívání dobrovolných nástrojů environmentálního managementu. "Ochrana životního prostředí je občany stále více vnímána jako důležitá součást našeho života. Aktivní a viditelná snaha firem zabránit jeho poškozování, může výrazně zlepšit image a konkurenceschopnost podnikatelských subjektů. Snaha managementů přispívat k ochraně životního prostředí má také velmi pozitivní vliv na zaměstnance podniků. Díky tomu rozšiřují strategii udržitelného rozvoje mezi celou společnost," upřesnil Pavol Lukša.

Soutěžit se bude ve dvou kategoriích podle velikosti podniku. Do skupiny "A" budou zařazeny společnosti do 50 zaměstnanců, do kategorie "B" firmy nad 50 zaměstnanců. Vítězové obou skupin získají titul "Podnikatel roku z hlediska vztahu k životnímu prostředí v Moravskoslezském kraji" s právem uvádět tento titul ve svých prezentačních materiálech. Vítěz kategorie do 50 zaměstnanců dostane finanční odměnu ve výši 50 000 korun.

Uzávěrka soutěže je 10. června 2008. Přihlásit se mohou majitelé nebo manažeři firem z Moravskoslezského kraje, návrh na zařazení společnosti do pilotního projektu mohou podat i občané a to prostřednictvím webových stránek. Zde také zájemci najdou přesné informace o soutěži i porotě.

http://www.morava24.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů